Att läsa ”ointressanta” bloggar

Jag vet att jag har en del bloggläsare som varken är det minsta intresserade av hästar eller hundar och det har tidigare varit en stor gåta för mig VARFÖR de läser just min blogg.

På direkt fråga har svaret varit:

”För att du skriver så bra/ roligt”.

Och härom dagen insåg jag att det faktiskt kan vara så :), dvs att man läser något trots att ämnet inte är sååå intressant medan hur det avhandlas faktiskt är riktigt underhållande/ intressant/ spännande.

Själv läser jag tex regelbundet en blogg som handlar om en autistisk flicka.

Hennes mamma skriver så intressant att till och med jag, utan minsta barnlängtan för egen del eller direkt kännedom om eller intresse av autism fångats.

Känner ni igen det där och har ni bloggar ni följer trots att ni egentligen inte ”borde”?

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. annelie

  Jag anar vilken blogg du läser… Och eftersom det är min arbetskamrat och tillika min svåger och svägerskas granne – så kan jag avslöja att kvinnan är precis lika trevlig som hon verkar på nätet!!

  /Annelie

  Svara
 2. sofia

  Jag gillar bloggar som antingen fångar mitt intresse genom att var personliga om än inte privata.

  Eller bloggar som vågar ta ställning till saker & ting! Bra-dåligt, fint-fult, gott-ont.

  Din blogg är för mig den sistnämda, du törs vara ”obekväm” och ställningstagande. Det passar mig, en blogg som vågar tycka! 🙂

  Svara
 3. Anonymous

  Jag måste erkänna att jag läser din blogg mycket för att du skriver så underhållande.
  Men faktiskt även för att du skriver om Soya.
  Jag saknar fortfarande vår jycke, trots att det är tre år sedan ha dog, och din blogg är ett slags sätt att vara kvar i hundägarvärlden.
  Ni tar en morgonpromenad, hur du funderar över hennes beteende osv…
  Jag saknar det också.
  Likaså är livet omkring Archie kul att läsa om, även om jag skummar igenom tävlingsresultat mm då jag är total ointresserad av den biten.

  Rie

  Svara
 4. Birgittas hästsida

  Vad glad, och förvånad jag blir Rie:)!

  Trodde du som hästtjej ”mest” läste om Archie och inte brydde dig om Soya men det är verkligen kul att också de inläggen uppskattas även om jag utger bloggen för att vara en HÄST-blogg (mest)!

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>