Söndag- nu får jag bestämma mig!

Ja, hade det funnits en vädergud och hade denne kunnat prata med mig hade han eller hon säkerligen sagt just detta till mig: ”Nu får du ta och bestämma dig”.

Jag har ju hur länge som helst klagat över det regniga vädret men idag, när solens strålar tilltog mer och mer allt eftersom dagen gick så VILLE jag nästan att det skulle regna eller i varje fall bli kallt och blåsigt.

Anledningen till denna helomvändning kallas dressyrtävling i ridhus och det är något jag numera har förstått; det passar inte min icke-elektriska häst att gå från en framridning utomhus till ett kokande ridhus.

Förvisso var Archie idag inte lika seg och opåverkbar som för 14 dagar sedan men han går verkligen inte på topp under sådana här förutsättningar, det är bara att inse (och förlika sig med???).

Om jag hade varit en ”fru OM”-människa hade jag kunnat underhålla (?) er med en lång utläggning om hur några missar (en bakdelsvändning, en skänkelvikning, ryggningen och något annat smått) kostade oss de poäng som behövdes för att bli placerad, hade jag fått en 7:a på ryggningen i stället för en 6:a…bla bla bla…men nu är det som det är och inget jag kommer att ens fundera vidare över.

Archie och jag fick i alla fall besök av min arbetskamrat med familj på tävlingen och det var roligt även om jag inte kände mig sååå social där jag stod genomdränkt av svett direkt efter ritten :).

Besök hade vi även av en miljon olika insekter som förpestade vår framridning och det är bara att konstatera; RENONS är INTE tillräckligt effektivt i dessa sammanhang.

Jag fick dels ett rejält bett av en hästfluga trots RENONS på armarna och dessutom kliade det precis överallt av alla kryp som flög omkring.

Hörde vid hemkomsten till stallet att en del hästar varit väldigt oroliga i hagarna så nu blir det ”rymdtäcket” på Archie imorgon bitti så han kan koppla av.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Ina Skanung

    Synd att vi missade din ridning men kanelbullarna i cafét var uppskattade. Tänkte just på att det är nog första gången jag hört att du tyckt det är varmt……..

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>