Lite mer om gårdagens drama

Som synes var det framför allt ”mellanväggen”, eller delar av den som blev demolerad och så här trasig var det en skrämmande syn tycker jag.

Man kan se att ”väggen” består av flera olika material varav PLÅTEN var knivskarp när jag drog fingrarna utmed den.

Otroligt att hästen inte skar sönder sig fullständigt menar jag.

Kanske är det säkraste att ha den där formen av ”skynke” som vissa mellanväggar utgörs av?

Eller att köra utan mellanvägg, alternativt med mellanväggen skjuten åt sidan (så har jag alltid gjort).

Jag förstår inte riktigt vitsen med att klämma ihop hästen på en plats om den åker ensam och det är väl så de flesta hästarna åker, alltså ensamma.

En del hästar kanske åker bättre ”ihopklämda”, det är svaret jag hört från deras ägare i alla fall men själv har jag som sagt alltid mellanväggen åt sidan.

Nu använder jag ju aldrig heller mina bommar bak men vill man ha dessa går det att köpa ”trekvartsbom” och ersätta de smalare standardbommarna så kan man låta hästen stå lite bredare.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Åsa

    fördelen med mellanväggen är att hästen får bättre stöd i kurvor och svängar, vissa hästar behöver det. Precis som man kan behöva stöd när man står på en buss. Det blir samma funktion som bommarna har, stöd vid acceleration och ffa inbromsningar.
    ATt det inte finns snabbutlösning på Ifor är en nackdel (är annars en mkt nöjd Ifor ägare själv), vet inte hur det är på de nya modellerna däremot. Är olyckan framme så är den, hoppas det gick bra för hästen!

    Svara
  2. Anonymous

    Hu då!
    Vass plåt? Vad tänkte tillverkarna på?

    De släp mig veterligen som har panikutlösning som man kan fixa på någon skeund är Boj, Star(som jag köpte)/Kylinge (dvs Thule)och Fautras.
    Konstigt att inte fler tillverkare hakar på.

    Rie

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>