Fredag- inte varannan damernas

 

Idag har Kreon fått nya skor, eller som den ”bebis” han fortfarande är; bara 2 nya skor.

Bakhovarna är än så länge oskodda och jag tycker att det är bra om de kan förbli så, i alla fall över vintern då det ju är lättare att gå skolös än med en massa snöklumpar under skorna.

Just för att gemensamt med hovslagaren diskutera detta och skoningen över huvud taget samt då min hovslagare fullt förståeligt inte vill sko en främmande häst ensam första gången var jag med i stallet, vanligtvis sker detta helt utan min inblandning då mina hästar alltid varit vettiga att hantera även utan min närvaro.

Kreon hade ”Classic roller”-skor sedan innan (se bild) och om man läser om folks åsikter om dessa på nätet så kan man väl sammanfatta det så här:

Vissa sjunger skornas lov och tycker att deras häst har fått bättre rörelser, någon tycker att hästen rör sig sämre med dessa skor och en del märker ingen skillnad.

Själv får jag väl sälla mig till de sistnämndas skara, jag är varken pro eller säger NO.

Både Décima och Archie har i perioder haft dessa skor, Décima minns jag inte riktigt varför och Archie fick dom direkt efter sin fång men jag kan som sagt inte påstå att jag märkte någon som helst skillnad.

Nu bytte jag inte till vanliga skor på Kreon denna gången även om det är något dyrare att sko med de andra- helt enkelt därför att jag inte vill gå in och peta i något som fungerar och framför allt när det ÄNDÅ är så mycket nytt för hästen nu.

Det är ju ett känt faktum att hästar är mer skadebenägna när de byter ryttare och/ eller stall och då tycker jag inte att man behöver gå in och ändra för mycket på sådant som man inte måste- bara för att spara någon hundralapp tex.

Undrar förresten när jag kommer att sluta att säga Archie om Kreon när jag pratar OM honom?

Med de andra hästarna har övergången från ett namn till ett annat gått väldigt lätt, troligen för att jag hela tiden skiftat kön på hästarna.

Först sto, sedan valack, därefter sto och sedan valack igen. Men nu kommer valacken Kreon direkt efter valacken Archie och då hänger inte hjärnan med ha ha.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>