Mera fredag- första ”uteritten”

Hihi…tja…uteritt och uteritt…det är kanske till att ta i men idag har Kreon och jag ridit utomhus i alla fall:).

Jag började med att skritta runt ett stort fält som ligger nära stallet, det tog väl 15 minuter under vilka jag höll i tyglar och graman lite lätt krampaktigt samtidigt som jag pladdrade nervöst med mitt sällskap Julia som ledde sin ponny Tulle.

Kreon skötte sig fint och vi kom helskinnade tillbaka till vår gräsbana där jag tog några varv i trav och galopp.

Även detta gick bra men det hade jag inte så mycket betänkligheter kring eftersom Kreon mest ridits på NN:s utebana när han stod där.

Efter vårt jättepass på säkert 25-30 minuter fick Kreon pusta ut 🙂 i boxen och jag kunde bege mig hemåt för att motionera djur nummer 2.

Medan jag cyklade flög Soya över stubbåkrarna som en målsökande missil, hon verkade verkligen njuta av att sträcka ut den lilla vesslan :).

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Soya njöt säkert! Jag kan se hur Zahra skulle se ut i samma situration, och då ser man ju i det närmaste Soya också. Det jag ser är en lycklig hund!

    Hälsningar
    Görel, Zahra och Hilda

    Svara
  2. Malin

    Skönt att han skötte sig! 🙂

    Hur känns det att ha ”backat” tillbaka utbildnings- och tävlingsmässigt? Känner du bara glädje över din nya häst och vad han ev kommer att kunna prestera bättre än Archie eller känner du något vemod inför att det kommer att ta ett tag att komma tillbaka till samma nivå, och helst förbi, den nivå som du och Archie låg på? Vore kul att höra hur du känner?

    Lycka till! 🙂
    Hälsn Malin

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Malin:
    Liiite trist är det så klart att jag ”aldrig” tycks komma tillbaka till i alla fall MSV B där Decima var när jag sålde henne för 5 år sedan eller ännu hellre 🙂 St George-nivå där Heron var för 13 år sedan.

    Men samtidigt har jag själv valt: jag har köpt en fin häst med förhoppningsvis många år framför sig i stället för att köpa en läromästare som jag kanske bara hade kunnat ha ett fåtal år OCH (observera!!!!) inte haft NÅGON möjlighet att få tillbaka några pengar på.

    Säljer jag Kreon om 5 år KAN jag få lite/ mycket pengar beroende på var han är då, köper jag en 15 år gammal häst får jag inga pengar för den när den är 20.

    Och prismässigt skulle både ha kostat mig lika mycket i inköp ungefär.

    Sedan så gillar jag ATT tävla, oavsett nivå till skillnad från tex en god vän som tycker att allt under MSV C är heeelt ointressant :).

    Det tycker alltså inte jag så tävlingslusten kanske jag kan tillfredsställa relativt snabbt.

    Om det gällde liv och död 🙂 skulle Kreon säkert kunna tävla om 1 månad men nu gäller det inte liv och död så jag kan ju vänta till våren. Och tiden går så himla fort!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>