Söndag- Birgitta sliter och Kreon vilar

Idag har jag verkligen haft fullt upp med mina häståtaganden, det är tur att inte alla helgdagar är lika intensiva.

Å andra sidan får jag skylla mig själv; nästan allt självpåtaget så det är ju inte så att någon har tvingat mig precis.

Fick stiga upp redan klockan 5 för att vara i stallet en halvtimme senare, idag skulle alla anläggningens hästar fodras och släppas ut av undertecknad.

När jag hade matat alla, satt på trettioelva täcken och gått ut med vad som kändes som minst hundra hästar (fast det var i själva verket 25) hade det hunnit gå några timmar och då var det hög tid att åka till NN och släppa ut ytterligare ett gäng hästar och mocka till 10 stycken.

På eftermiddagen var det samma procedur i det egna stallet, alla hästarna skulle ha mat och tas in och nu återstår bara kvällsfodringen klockan 19.00 innan stallsysslorna är över för denna gången.

Allt extrajobb gör att jag kan träna för NN så ofta jag vill nästan och som jag har nämnt så är min plan att göra detta 2 gånger i veckan ett bra tag framöver.

Idag blev det dock vila för Kreon, han har nu gått flera dagar i rad och kan behöva en kort paus innan vi kör igång imorgon igen.

Han är ju inte van att ridas dagligen och jag ser ingen anledning att börja med detta ännu- 7-8 timmar i hagen får räcka för idag tex så att han inte får ont i kroppen eller får en ”mental chock” av alla nya saker som händer i hans liv :).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>