Veckan som gått


Soya kontemplerar :)!Jaha…då har första veckan som ”ny hästägare” gått och det känns väldigt trevligt än så länge :).

Jag märker hur Kreon kommer mer och mer in i mina rutiner och hur vi lär känna varandra bättre och bättre.

Jag bestämde mig ju ganska snabbt för att jag ville köpa honom under tiden han stod hos NN men när beslutet väl var fattat vågade jag knappt pyssla med honom, av rädsla för att han kanske inte skulle bli min trots allt och att jag i så fall skulle ha hunnit fästa mig vid honom i onödan.

Hittills tycker jag att min uppfattning om Kreon verkar stämma väl; det är en tillgiven häst som är lätt att tycka om MEN; man måste vara bestämd mot honom och varje gång han ”ställer frågor” svara konsekvent annars är nog risken att man blir näst intill bokstavligt överkörd.

Ett NEJ måste alltid vara just ett NEJ, inte ett ”kanske”, ”vi får se” eller rent utav ett ”JA” helt plötsligt.

Fasta ramar, konsekvens och mycket kärlek- det är konceptet tror jag och det gäller banne mig de flesta djur.

Sedan kan en del djur tillåtas gå mer eller mindre utanför ramarna (Soya tex, Archie också till en viss del) utan att det GÖR så jätte-jättemycket men det får ändå aldrig gå FÖR långt- djuret måste till syvende och sist alltid veta vem som är chefen :).

2 ridpass för NN har det hunnit bli och det är väldigt roligt att hon är minst lika förtjust i Kreon som jag- det vill nog till om hon ska behöva dras med oss flera gånger i veckan ha ha.

Även Kreons fd ägare har varit och hälsat på oss och jag hoppas att hon tycker att Kreon har det bra och har hamnat hos någon som kommer att ta väl hand om honom.

Hovslagarbesöket i fredags gick också det bra- vi bestämde oss för att behålla skoningen så som den varit, dvs classic roller-skor fram och oskott bak så får vi se hur länge det upplägget håller.

Helgen har tillbringats med en mängd stallsysslor, jag har jobbat hos NN båda dagarna och haft stalljour i båda stallen på vår anläggning i söndags.

Soya har motionerat på som vanligt, härjat på stubbåkrarna och tagit långa koppelpromenader med maken.

Ett besök i Dalby med Salli-saluki hanns också med och det var lika trevligt som alltid.

Vädret har också varit lika omväxlande som alltid höll jag på att säga, både regn och sol omvartannat men VÄRMEN håller i alla fall i sig hyfsat och så får det gärna fortsätta- en nåd att stilla bedja om som husägare som vill hålla nere värmekostnaderna :)!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Söta Soya. 🙂

    Ser att det har varit en intensiv vecka!

    Hälsningar
    Görel, Zahra och Hilda

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>