Söndag- vi tvättar och skurar

Suck….trots att jag var hemma från en liten stallfest ganska sent igår vaknade jag klockan 4 i morse och kunde inte somna om- typiskt när jag kunde ha sovit i vart fall några timmar till.

Idag hade jag lovat att ha morgonjouren i stora stallet vilket innebar fodring och utsläpp och när detta var avklarat och även Kreon gick i en gräshage hade tiden för vår årliga stalltvätt kommit.

Alla som har häst i ”mitt” stall var på plats vid utsatt tid 09.00 och vi körde igång direkt.

Boxarna tömdes och sedan var det dags att skura, skura och skura lite till.

Efter våra insatser med borstarna kom stallägaren och körde över allting med högtryckstvätten och sedan återstod bara att sätta tillbaka allting på sina platser samt strö upp boxarna igen.

Jag försöker att hålla efter boxen i alla fall lite mellan tvättarna men Archie, som åt så det stänkte åt alla håll och kanter, var inte precis en exemplarisk hyresgäst. Vi får se om Kreon är bättre….

Sent på eftermiddagen var det dags att rida och eftersom det regnade valde jag ridhuset framför gräsbanan där jag egentligen hade tänkt vara.

Invigningen av mina nya stövlar utföll till 100 %-ig belåtenhet, de var otroligt sköna att både gå och rida i till skillnad från ”klassiska läderridstövlar” som ju är hur obekväma som helst innan man går in dom.

Idag tränade jag vidare på galoppfattningarna, gjorde lite slutor i skritt och skänkelvikning i trav och det gick lika fint som igår så jag var väldigt nöjd efteråt.

Idag har vi tänt upp braskaminen för första gången för säsongen så helt klart är hösten i antågande- ruggig och regnig just nu.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Det är så roligt och lärorikt för mig att läsa din hästblogg. Jag är ju ingen ”hästmänniska” men det är alltid intressant att få inblick i en annan ”värld”. Sen ser jag ju alltid fram mot dina inlägg om Soya. 😉
    Det kommer bli intressant att följa hur du tränar med Kreon och jag lär mig kanske dressyr på det sättet. 😀

    Hälsningar
    Görel, Zahra och Hilda

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Görel:

    Ja, du är nog en mina trognaste läsare Görel TROTS att du inte är hästintresserad i ordets egentliga bemärkelse vilket jag tycker är extra kul.

    Givetvis kommer det hundinlägg även framöver, Soya måste ju också få vara med på ett hörn :)!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>