Smeknamnstävling för kvicktänkta :)!

Sedan jag köpte Kreon har jag av och till funderat på en mycket viktig fråga i vårt gemensamma liv: vad skulle man kunna ge djuret för ett smeknamn?

Detta högintressanta och prioriterade spörsmål grundar sig i att jag, som jag har berättat om tidigare och som ni i annat fall troligen har förstått av HUNDENS smeknamn att döma, har en förkärlek till att INTE kalla djuren för deras rätta namn utan i princip allt möjligt annat.

Faktiskt gav Herons namn ingen ”spontan association” till ett ska vi säga ”naturligt smeknamn”, som exempelvis att man kan kallas Agge om man heter Agneta eller Hasse om man heter Hans och jag kan idag inte på rak arm minnas vad jag brukade kalla honom men Décima blev och förblev snabbt Dessan eftersom det, vid tidpunkten då hon köptes redan fanns en häst i stallet som kallades Dessi (Miss Decibel).

Arcimboldo var ju redan ”omdöpt” till Archie när jag köpte honom (och vem tusan skulle gå omkring och SÄGA Arcimboldo om sin häst undrar jag…..) och sedan var det, om jag inte minns fel hästsköta-Lina som kortade ner detta till Arch som vi också kallade honom.

Buse och Monster var också epitet som jag ibland använde när jag pratade TILL Archie men dock inget jag använde i samtal med andra typ ”idag har jag ridit på Monstret”.

Soya, det lilla livet är väl den som har råkat mest illa ut i namngivningslotteriet, hade det utlysts en tävling i hur många smeknamn en hund har är jag övertygad om att jag hade vunnit den överlägset.

En del av namnen är mer ”officiella” och används i dagligt tal medan andra är vår egen lilla hemlighet :).

Således har de flesta bloggläsarna vid det här laget förstått att jag INTE har en hel kennel utan att Mimmi, Pippi, Mishi, Kinesen, Snabbspringaren, Fastrunner och Vesslan är en och samma hund trots att namnen inte det minsta går att härleda till SOYA eller för all del ZINGY BEAUTY som doggy egentligen heter.

Nu återstår alltså att hitta ett lämpligt namn till Kreon vars korta namn inte ”inbjuder” till några ordlekar.

Pojken, Gossen och Spindelmannen (han har riktiga låååånga spindelben) tycker jag inte riktigt går att använda i dagligt tal men kanske ni läsare har andra fiffiga förslag?

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Lina

    Tror smeknamn måste komma lite efter hand – även om Alfred kallas för just Alfred och inte Alfresco så säger jag nu för tiden oftast Otursbarnet när jag pratar med honom 😉

    Och ja, jag förkortade ner Archie till Arch för att spara plats i SMS haha!

    Svara
  2. Tessa

    Kritan. Kreon låter som Crayon (kritmärket). Hoppas du fattar hur jag tänker :-). Tessa

    Svara
  3. CeciliaL

    Crayon heter Crayola här verkar det som, så.. Ola! Ta-daa! 🙂 Vad sägs?!

    Svara
  4. Anonymous

    Keo, är mitt förslag, en liten förkortning av namnet. Keo kan ju leda till Leo också. Fast det är svårt att ge djur man inte träffat smeknamn, för en del smeknamn dyker ju upp för att det är någon egenskap hos djuret.
    Min Zahra går ibland under namnet Snuttan, just för att hon har en snuttetrasa som hon ”snuttar” på. Hilda blir ibland Stumpan, för att hon har lite kortare svans, eller kallas hon för Vildis, eller Vilda och även Vilda Hilda. Oftast kallas de doch Hilda och Zahra, Hilda heter Mathilda i stamtavlan och Zahra heter Zahra. Lite fantasilöst kanske.

    Hälsningar
    Görel, Zahra och Hilda

    Svara
  5. Anonymous

    Kronjuvelen.
    Det kan säkert reta missunsamma personer i omgivningen också… 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>