Tisdag- variation sökes!

Även idag blev det ett dressyrpass i ridhuset och om detta finns inte så mycket att förtälja- jag tränade vidare på galoppfattningarna och idag blev det flera stycken jättefina, direkt ur skritt!

Ridhuset var fullt av hinder vilket jag måste säga lite ordvitsigt var ett hinder- det är inte helt lätt att rida så ”påhittigt” med en unghäst då tycker jag.

Över huvud taget längtar jag till en tid (undrar när….) då jag kan rida lite mer ”Archie-like”, dvs mycket mer omväxlande än vad jag gör nu.

Tyvärr vill i alla fall jag påstå att våra uteridningsmöjligheter inte är så bra om man inte har en häst som går fram precis överallt och jag hör heller aldrig folk i stallet ge sig ut på några längre turer med sina hästar.

Kreon verkade ju mycket rädd för får sist jag var ute och dessa pälsbollar riskerar man att möta nästan var man än rider = inte läge att utmana ödet själv anser jag. Detta får anstå tills jag har någon trygg häst som sällskap och det är inte heller helt lätt att få ihop då folk rider på så olika tider och det börjar bli mörkt tidigare och tidigare nu.

Inte heller har vi något bra ställe att klättra på NÄRA och det saknar jag också liksom att bara lasta och köra iväg till skogen.

Även om jag älskar ridhusridning så vill jag ju inte att Kreon ska bli helt less på vårt ”malande” där så jag får försöka fundera ut sådant som både ger omväxling MEN är hyfsat säkert- i alla fall tills jag känner mig säkrare på hur Kreon reagerar i olika situationer.

Hittills har han ju varit snäll men dock visat att han verkligen inte är en häst som såsar sig genom livet och otittigt vandrar fram precis överallt så jag kan inte påstå att jag känner mig till 100 % säker på honom, långt därifrån.

En kommentar

  1. Åsa T

    Med din uppfostran kommer Kreon säkert också att bli en ”handväska” :)Du måste bara ha lite tålamod.. ;O)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>