Måndag- en lite för händelserik ridtur

Idag hade jag egentligen planerat att först tömköra och sedan ta en promenad vid hand med Kreon men när jag kom till stallet visade det sig att en av hans boxgrannar precis skulle ridas ut och då kände jag att jag fick passa på att hänga på- det händer så sällan att jag rider samtidigt som de andra så jag ville ta chansen.

Innan vi red ut red jag lite på vår utebana och passade även på att hoppa ett jättehinder (se nedan) och sedan bar det av på vår uteritt.

Vi red samma runda som jag hade ridit igår men idag mötte vi fåren på närmare håll och se det passade inte Kreon!

Trots lång övertalning vägrade han att gå framåt (däremot gärna bakåt….) och eftersom även vår sällskapshäst började krångla smittad av Kreons konster fann jag ingen annan råd än att hoppa av och leda den får-rädde gossen och det gick däremot utan problem.

Otroligt nog lyckades klumpeduns-Birgitta därefter hoppa upp i HOPP-sadeln igen (jag som ALDRIG någonsin sitter upp utan pall) och sedan förflöt turen utan vidare incidenter tills vi red förbi en trädgård där en rottweiler kom rusande mot oss under fullt skällande.

Tack och lov hann jag se den på håll och ett staket skilde ju oss åt men Kreon befann sig ändå plötsligt inte på stigen bredvid trädgården utan på en gigantiskt och nyplöjd åker intill.

Jag tackar min lyckliga stjärna att jag lyckades få stopp på Kreon direkt för hade han skenat ut över åkern hade jag antingen dråsat av pga obalans eller av hjärtstillestånd!

Resterande 5 minuter av ritten var i alla fall lugna och jag kunde hoppa av helskinnad utanför stallet.

Dock märker jag att det tar på mitt i sådana här fall ovana sinne- jag fick en blixtrande huvudvärk i samma sekund som vi stod ute på åkern och nu sitter jag med bultande huvud i soffan och tycker synd om mig själv.

Hoppning på hög nivå!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>