Tisdag- 3+1+3 ska bli 4+1+4

Från och med nu har jag bestämt mig för att öka Kreons träningsdos från vilodag var 4:e dag till vilodag var 5:e dag i stället.

Givetvis kommer jag att anpassar arbetet så att det inte blir för jobbigt för honom men jag tycker ändå att han bör klara av att gå så pass ”mycket” eftersom han trots allt är 6 år gammal.

Mina andra hästar har fått gå i vart fall 5 eller 6 dagar i veckan i den åldern men då har de varit mer ridna än Kreon så honom tar jag det lite lugnare med.

Men jag är som ni vet av åsikten att folk i gemen rider för lite och för sällan på sina hästar, för mig är tex inte att rida ut i 20-30 minuter ens att betrakta som att man har motionerat hästen- det räknar jag snarare som en vilodag.

Man ska ju också ha i åtanke att Kreon går ensam i hagen, ibland i väldigt små hagar och endast 6-7 timmar om dagen (det är helt enkelt så det är organiserat i vårt stall och inget jag kan bestämma över) så någon ”motion” mer än den som JAG ger honom får han ju knappast till skillnad från hästar som kanske går i stora flockar över enorma ytor och är ute från tidig morgon till sen kväll. Det är stor skillnad menar jag.

Ridningen idag blev en morgonritt och träning för NN och med risk för att låta tjatig så var det lika roligt som alltid.

Vi lekte lite med både stora bakdelsvändningar, skänkelvikning på diagonalen, skolor utmed långsidorna, galoppfattning från skritt och förvänd galopp.

Surmupps-Birgitta har faktiskt blivit myyyyycket bättre på att GE BERÖM och det gör jag ofta vilket jag märker att Kreon uppskattar.

Som jag har nämnt är detta en mycket känslig häst som jag tror hade varit helt galet att försöka tvinga till olika saker med hårda metoder och det är inte heller varken min eller NN:s ”grej” att pyssla med.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>