Somliga går med trasiga skor….andra med trasiga strumpor :)!

Jag upphör aldrig att förvånas över dels allt konstigt folk kan få för sig att skriva inlägg om och dels hur de resonerar i olika frågor.
Gå med strumpor som har flera hål…..ehhhh??!?!
Ja, ja…alla är vi olika.
Och vill ni läsa svaren på det högintressanta inlägget nedan så kan ni läsa dessa här
”Går igenom strumplådan och det är inte många strumpor som får gå i pension. Jag använder strumporna tills det är antingen flera hål i tårna eller hål i hälen. En strumpa med ett hål i tån och genomskinlig häl kan användas ett par gånger till. Köper flera som är likadana så jag kan slänga de som går sönder efterhand och ändå ha hela par. När det bara finns en kvar används den ihop med en udda när jag ändå bara ska ha skor på mig eller går hemma.
Så när får era strumpor en hedersfylld begravning i sophinken?”

12 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Haha, jag är nog lite likadan. Skiljer på strumor som ska användas vid tillfälle där jag inte ska ta av mig skorna och strumpor som används vid tillfälle där skorna ska av. Visserligen använder jag sällan strumor med stora hål på, men ett litet hål eller lite slitet spelar ingen roll om inte skorna ska av:)

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Jag köper strumpor för 7 kronor paret i Ullared. Då kan man unna sig att slänga :)!
    Skulle skämmas ihjäl om jag råkade komma till ett hembesök med hål i stumporna :)!

    Svara
  3. Minstral

    Jag hade också skämts om jag hade haft hål i strumpan, men om de absolut inte ska av, typ när jag rider eller går i stallet eller är i skolan så funkar det med lite slitna och små hål:) Hade det uppstått situation i skolan där jag varit tvungen att ta av skorna och jag hade haft lite slitna strumpor hade jag ju fått gå barfota, inte värre än så:)

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Jag har oftast extra strumpbyxor/ tights liggande i en låda på jobbet. Skulle kanske ha ett par extra strumpor också om det går hål i de andra, de blir blöta under en regnig promenad eller dylikt.

    Svara
  5. lasse

    Finns de som går med håliga strumpor ofrivilligt. Är själv uppväxt med att få ta på de som finns i strumplådan och de är sällan hela 🙂 Det är bara små små lufthål som ingen ser säjer föräldrarna när tårna tittar ut :((
    De flesta har tom dubbla tåhål. För tillfället finns inte en enda strumpa i lådan som inte har hål på både tår och hälar. Tar en bild nästan varje dag till min bidblogg kolla får du se..

    Svara
  6. Birgittas hästsida

    Lasse:

    Om jag hade varit du hade jag pantat burkar/ flaskor för att kunna köpa mig ett par hela strumpor- om jag inte kunde avvara 10-20 kronor.

    Bara ett tips i all välmening.

    Svara
  7. lasse

    Det finns nya hela som jag inte får använda 🙁 Päronen bestämmer när de är nog slitna att bytas ut. Kommer de på att jag fuskar får jag strumpstraff på en gång o de vill jag inte ha

    Svara
  8. Birgittas hästsida

    Lasse:

    Hade jag varit i dina kläder (eller strumpor- om man ska vara lite vitsig) så hade jag köpt ett par egna strumpor och haft dessa gömda i skolan.

    Alltså hade jag gått med de strumpor som föräldrarna valt ut till skolan och DÄR bytt om till mina hela strumpor. När det sedan är dags att åka hem hade jag bytt tillbaka till de trasiga strumporna.

    Detta är den ENKLA lösningen.

    Sedan måste jag givetvis ställa mig frågan varför dina föräldrar vill att du ska gå i trasiga strumpor men jag förstår att detta kan vara långt svårare att svara på och/ eller diskutera med en vilt främmande människa.

    Svara
  9. lasse

    Hej igen.
    Du får va lite vitsig.
    Känns bra att prata med en okänd om detta. Den enkla lösningen är prövad och så glömmer man att byta innan man går hem och då blir det strumpstraff på en gång + att jag tvingas göra stora hål i de nya på en gång 🙁
    Började väl på mellanstadiet att jag fick gå till skolan med nån tå som tittade ut ibland. Sen fick man ha dom tills hål 2 kom vid tårna eller att hälen blev trasig.
    Sen kom de på den smarta iden med strumpstraff :(( Om jag gjort nåt de inte tycker om blir det strumpstraff istället för typ utegångsförbud. Då får man gå en vecka eller så i de som blivit kasserade till slut. Och de är trasiga kan jag lova :(( Du har kanske kikat på bilderna på min sida??
    När läraren i mellanstadiet ringde hem och klagade på mina håliga strumpor sa alltid mamma att det är så svårt att inte låta honom använda favoritstrumporna när han vill ha dom. Med det svaret var läraren nöjd 🙁
    Det var inte så skoj att va 10-11år och va den ende av 26 som satt med trasiga strumpor i klassrummet flera gånger i veckan.
    Nu i högstadiet får man ju som tur är ha skor i klassrummet så nu syns det ju inte lika som då. Men det är ändå skämmigt att sitta på sängkanten på morgon och ta på trasiga strumpor. Ibland tänker man sej ju inte för utan följer med nån kompis hem efter skolan och tar av skorna och kommer på att idag var det trasigt ja 🙁 Har för tillfället inte en enda strumpa som inte har tå o hälhål.
    Helger och lov tvingas jag alltid ta ur straffhögen även om jag inte har det. Tänk dej att gå till en kompis en fredagskväll med dubbla tåhål hål + på hälen och under foten i bägge strumporna. det gör jag ofta :(((

    Svara
  10. Birgittas hästsida

    Jodå, jag har tittat på bilderna och en vän till mig var övertygad om att de var någon slags ”ploj”.

    Faktiskt önskar jag det också då jag anser att motsatsen är skrämmande, dvs att någon vuxen skulle vilja utsätta sitt barn för något sådant.

    Hur gammal är du?

    Om strump-idéerna är det enda märkliga beteende som dina föräldrar har hade jag kanske ändå vässat minnet och haft ett eget par gömda strumpor men om det finns MER som gör att du inte mår bra hade jag vänt mig till någon annan vuxen, antingen ”som dig själv” (kuratorn på skolan tex) eller anonymt (BRIS eller andra organisationer/ kolla på nätet).

    Detta är mina råd- jag jobbar själv inom socialtjänsten och vet att det finns hjälp att få.

    Svara
  11. lasse

    Nää de ä inge ”ploj”
    Blir 15 nästa gång. Annars har jag de bra hemma, så de e bra 🙂 Ska tänka på vad du skrivit. Gömma ett par är en bra ide om man kommer ihåg att byta tillbaka.
    Varje gång jag tar upp detta hemma
    blir det bara strumpstraff 1vecka å de vill jag inte ha. vardagsstrumporna är redan nog trasiga utan att man ska ha straff.
    Tack för du svarar tillbaka :)du ä den första som gör de 🙂

    Svara
  12. Birgittas hästsida

    Lasse:

    Så skönt att du tycker att du har det bra bortsett från ”strumpproblemet”.

    Nu vet du att det finns folk som lyssnar i alla fall och vart du kan vända dig. Man är faktiskt aldrig ensam om man vill ha hjälp även om man kanske tror det ibland.

    Och inget är för pinsamt att ta upp- speciellt inte med folk som har detta som sitt yrke.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>