Torsdag- ointresserad kines och elektrisk dansk

I morse blev det en lektion för mig och Kreon i ridhuset- denna gången dock under överinseende av Soya kines.
 
Tyvärr är kinesen inte på långa vägar så engagerad som NN utan hon la sig tvärtom mer eller mindre att sova- så intressanta var vi tydligen att titta på!
 
Idag började jag med att rida över lite bommar och cavallettin som låg ”utslängda” lite här och var i ridhuset- bra för Kreon att få lyfta lite extra på sina ben och också få omväxling under framridningen.
 
När vi var varma i kläderna arbetade jag vidare i kort trav och slutligen en hel del galopp och provade denna gången att ganska ofta och snabbt växla mellan höger och vänster galopp.
 
Vanligtvis brukar jag ju förbereda fattningarna i gooood tid men nu ville jag testa Kreon och ”provocera” honom lite.
 
Förstå mig rätt; jag vill så klart inte ha tillbaka den arga bakutsparkande hästen men jag känner mig mycket modigare nu och vill försöka känna av var Kreons gränser är och anser att det är bättre att jag provar lite försiktigt hemma i lugn och ro för att förhoppningsvis veta hur jag ska dämpa honom om han framöver skulle bli upprörd på tex en framridning.
 
Bågen måste spännas lite med andra ord och jag tycker att jag lyckades bra idag.
 
Även om gossen blev lite elektrisk av alla fattningarna så lät jag mig inte rubbas utan jag bara fortsatte att galoppera lugnt i stället för att göra som jag hade gjort för 2 månader sedan då jag troligen hade låtit honom skritta eller trava lite som avledande manöver.
 
Kreon har ju hittills inte bockat eller brallat (då hade jag dött av skäck ha ha) utan förr pressade han sig mot  sargen (gick emot skänklarna) och/ eller sparkade med bakbenen när han blev arg- nu blir det mest lite piaff-ansatser när det inte passar.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>