Dagens (förödelse)fråga

När jag ser ovanstående bild kommer jag att tänka på en rolig (???) tråd jag läste på ett whippetforum som handlade om ”allt” som folks olika hundar hade förstört.

Jag läste med stigande förvåning och fasa om söndertuggade glasögon, mobiler, fjärrkontroller och en människa påstod till och med att hennes hund ätit upp ett soffbord!

Det som jag själv tyckte var absolut värst var den hund som hade ätit upp delar av en bils inredning, däri inkluderat instrumentpanelen- den inlåsningen måste ha kostat hundägaren en hel del gissar jag!

Själv har maken och jag varit mycket förskonade från tugg-bus av Soya måste jag säga.

Det i princip enda hon har total-demolerat var en toalettrulle vid ett tillfälle- när maken och jag kom hem låg denna i trettioelvatusen bitar runt hela ovanvåningen.

Men en toarulle är ett billigt pris att betala ur alla aspekter får man väl säga så det var mer roligt än något annat, faktiskt.

Men vad säger ni andra hundägare?

Vad är det värsta er hund har förstört för er eller har det aldrig inträffat något olycka?

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Lina

    Ni har nog varit skonade med Soya iom att ni slapp valptiden 😉

    Zvante var en snäll valp men han hade en period när han gärna bet i sönder pennor och annat roligt som trillat ner på golvet (han ÅT också upp en hel Försvarets hudsalva, lämnade bara kvar själva förpackningen).
    Det värsta han gjorde var när han bet sönder internetsladden till datorn. Vi hade inte dragit igen dörren in till arbetsrummet ordentligt så han hade kommit in där och gnagt av den på mitten.

    Det som gör historien lite värre är att detta hände två gånger … på samma vecka! Pappa var inte glad på honom då kan jag säga haha, när han såg den att den nyinköpta internetsladden också var av på mitten 😉

    Svara
  2. Hille

    Jag har varit rätt förskonad med mina hundar, en del soppåsar har gått åt när jag glömt ta med dem ut till soporna (urk!). Min förra hund Mysan var valp 2000 då det var populärt med strukturfärg, man målade med typ grus eller något i färgen och det blev en rivig obehaglig yta. En sån färg hade vi i vår hall och just den älskade hon att gnaga på?? Själv kan jag knappt tänka mig något mindre frestande att sätta tänderna i. Blev ett gnagt ställe som fick spacklas och målas igen, men inget värre.

    Pappas hundar har varit värre, där har både bilinredning (dock gamla bilar) som säten och bälten tagit stryk. Och han jämthund lyckades under ett(!) arbetspass han var borta äta upp både glasögon, pass och plånboken med kort etc i!! Verkligen jackpot.

    Att hundar som unghundar har perioder de kan gnaga sönder saker och att vissa hundar aldrig växer ifrån lite tjuverier av mat etc tycker jag man får acceptera, men förstörelser som på bilden ovan tycker jag är beklämmande, i min värld tyder det på en hund som lämnas ensam utan att ha aktiverats tillräckligt innan.

    Svara
  3. Cecilia

    Min Loke har alltid varit svag för dragkedjor! Än idag kan vi inte lämna en jacka på golvet (eller om den trillat ner). Han är på den direkt och tuggar itu längst ner på dragkedjan. Inte kul alls….

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Lina:

    Det är historier som din som man skrattar åt långt efteråt men kanske inte just när det händer:)))!

    Och du har nog helt rätt i att vi sluppit allt jobbigt med Kines-Mimmi i och med att vi fick henne som vuxen.

    Det var ju faktiskt mycket därför som vi BARA ville ha en vuxen hund.

    Svara
  5. Anonymous

    Vår jycke, en dvärgschnauzer, förstörde faktiskt ingenting alls.
    Helt otroligt egentligen, men sant.

    Rie
    saknar fortfarande voffsen….

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>