Där satt den! Muppe it is och en film som bevisar det!

Muppe in action

Minns ni att jag, när jag hade köpt Kreon bad er om hjälp att hitta på ett fyndigt smeknamn till det lilla spindeldjuret?

Jag tyckte och tycker inte att man kan ”göra” så mycket av det förvisso vackra namnet Kreon men å andra sidan har detta inte hindrat mig förut- jag hittar ju ofta på andra namn på mina djur, namn som inte på något vis associerar till ”orginalnamnet” så att säga.

Mimmi/ Pippi/ Mishi har tex inget med Soya att göra- när Birgitta 12 år låter bebis-fantasin flöda fritt finns inte mycket utrymme för logik.

Ni hittade inte några passande namn till Spindelpojken men en läsare trodde att detta skulle ”ge sig med tiden” och mycket riktigt. Det har det så klart gjort.

Från ingenstans materialiserade sig Kreons nya smeknamn och nu har han ”hetat” MUPPE ganska länge.

Ett mycket passande smeknamn tycker jag och dessutom mycket lättare att brodera ut än Kreon, man kan också säga Muppe-Duppe, Mupp-man, Muppis och så vidare.

Fint så det förslår tycker Birgitta 12 år som förresten även bestämt sig för att helt gå sina egna vägar och även kalla den lilla svarta katten för KITTY och MIMMIS (det låter mimimimi om den när den kommer pipande).

Kolla förresten på denna lilla filmsnutt som en stallkamrat var snäll nog att skicka till mig som förströelse- visst är det en MUPP?

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>