Fredag- utrensning

Oj så förvånad (NOT) jag blev i morse och det regnade :(!Otroligt nog upphörde regnet typ 5 minuter efter att jag kom till stallet och jag kunde genonföra en planerad uteritt med Kreon och en lika oplanerade dito med Anna och Otipco som sällskap.

Det var jätteskönt att få dessa uteridnings-ringrävar med sig för precis som jag misstänkte så gick Kreon mer eller mindre som ett ljus bredvid trygga ”Mal”.

Inte en enda ”snurr” behövdes och vi kunde trava och skritta där vi ville utan avbrott- storartat!

Det är bara sådana här lugna ritter jag är intresserad av- medan de hjälper Kreon att bli modig och ”o-tramsig” så skulle en eventuell ritt med ”fel” sorts häst kunna bli förödande, inte bara för att jag hade kunnat ramla av och slå mig utan för att jag också tror att detta hade präglat KOMMANDE uteritter på ett negativt sätt- att ha en väldigt lättlärd och receptiv häst kan även vara till nackdel ibland.

Hemma fick jag ett ryck och rensade och städade i alla möjliga skrymslen och vrår och det slår aldrig fel- hur mycket jag än tycker att jag inte är en ”samlare” så lyckas jag alltid hitta massor att slänga, denna gången mest kläder.

Insåg tex att jag knappast behöver 3 par vita ridbyxor- särskilt som det ena paret är helt brun-rött i baken av sadeln som färgat av sig- det ser ju inte så kul ut och går inte heller bort i tvätten.

Udda ridstrumpor, trista tröjor som inte använts på evigheter mm mötte samma öde och det känns bara skönt att bli av med ”skiten”.

 
Tjenare grabben…ska vi pussas lite?
 
Okey då!
 
Here goes!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Birgittas hästsida

    Över lag samlar man nog på sig för mycket saker av olika anledningar, i mitt och makens fall delvis beroende på att vi slog ihop 2 ”fulla” hushåll till ett i vuxen ålder.
    Trots att vi slängt hur mycket som helst har vi fortfarande massor av porslin tex och diverse hushållsapparater som aldrig använts. Åren går till man en dag får nog och slänger.
    Har blivit bättre på att slänga ”bra att ha kläder till stallet” och exempelvis trista schabrak men tex täcken har jag massor och näns inte slänga- kommer separat inlägg om det i nästa vecka :).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>