Hjäääälp…..jag är en täckoman!!!!

Som ni väl har förstått vid det här laget är jag verkligen inte för täckesanvändning hur som helst och bara för att det är snyggt/coolt eller för att man lever efter devisen ”JAG fryser…alltså måste min häst också frysa”.

Detta till trots kunde jag nyligen förfärat konstatera att jag har hur många täcken som helst…när jag väl började gå igenom dom.

Det som lurat mig lite har varit att jag har en del täcken hemma i förrådet och en del i sadelkammaren i stallet men när jag nu la ihop 2 + 2 så blev det…tja…inte fyra utan snarare en jäkla massa tyg!

Det mesta skyller jag på det jäkla Ullared….varför måste de sälja så billiga täcken?

De senaste gångerna jag har varit där har jag bara smugit förbi täckesavdelningen utan att ens våga kasta ett öga på något för jag vet hur det kan sluta:

”Åhhh….bara 199 kronor för ett såååå snyggt täcke…inte för att jag BEHÖVER det…men vad f..n….jag KÖPER det”.

Detta har nu fått till följd att jag har täcken så att jag kan täcka hela anläggningens hästar i princip eller vad sägs om följande:

1. Archies första vintertäcke- egentligen ett utetäcke men jag använder det både inne och ute. Kostade väl typ 350:– på Gekås för 5 år sedan.

2. Archies termotäcke som jag köpte bara för att det var så billigt, 199:– på Gekås.

3. Archies andra termotäcke, också köpt på Gekås för kanske 250:–.

4. Décimas första (!) vintertäcke köpt på EKO för typ 400:– för…kanske 13 år sedan…vägrar att ge sig! Har använts som tävlingstäcke vintertid av både henne och Archie.

5. Archies regntäcke med hals där kardborrknäppningen till halsen har gett sig- detta täcke kostade kanske 500:– på Gekås.

6. Archies ofodrade regntäcke, köpt på Gekås för kanske 200:– och det enda täcket med dålig passform (för ”urringat”) och som jag därför aldrig använder men tänker att det är bra att ha i ”reserv” (har aldrig hänt).

7. Archies regntäcke med fleecefoder som det inte är något alls fel på, kostade väl ca 300:– på Gekås.

8. Archies ofodrade regntäcke som jag enbart köpte just för att det är ofodrat till skillnad från de andra som går att använda. Kostade ca 250:– på Gekås och används av Kreon just nu.

9. Archies rutiga sommartäcke som jag ENBART köpte för att det var så himla snyggt och bara kostade 179:–, används aldrig (vem använder sommartäcken…inte jag…).

10. Decimas fleecetäcke som hon blev sponsrad med av ett täckesföretag.

11. Décimas fleecetäcke med hals som ligger i släpet som ”back-up täcke” om detta någonsin skulle behövas på en regnig tävling (har aldrig hänt). Fått av samma sponsor som ovan.

12. Herons (!!!!) tävlingstäcke med broderat klubbmärke- väldigt snyggt men används aldrig. Måste vara långt över 15 år vid det här laget!!!

13. Archies tunna täcke ”att ha över sadeln om det regnar på väg upp till ridhuset” som enbart köptes för att det kostade 50:– på Granngården.

14. Archies segertäcke i fleece (aldrig använt, ganska fult).

15. Ytterligare ett fleecetäcke som Archie vunnit och som Kreon använt ganska mycket som stalltäcke.

16. Décimas ländtäcke som hon sponsrats med av täckesföretaget ovan.

17. Archies ridtäcke som jag aldrig använder eftersom det var ett nödköp (fult men kostade 99:–på Gekås) och eftersom jag numera har

18. Archies ridtäcke (snyggt)som också kostade 99:– på Gekås och köptes efter att täcke nummer 17 hade nödinhandlats gången innan (då fanns inga snyggare täcken kvar och jag behövde verkligen ett ridtäcke).

19. Archies back-on-track-täcke (nät), det absolut dyraste täcket jag någonsin köpt (kostade 1800:– på Hööks).

PUST…nu tror jag att jag har fått med allt tyg och ni ser…det blev en jäkla massa.

Att jag inte har ÄNNU fler än dessa nästan 20 täcken beror faktiskt på att jag sålde och gav bort flera täcken när Heron, 173 cm byttes ut mot Décima 163 cm.

Herons 155-täcken såg mest ut som tält på den lilla flickan och det var bara snålhet som gjorde att jag lät henne gå i vissa av dom ändå men tänk; det tog inte lång tid innan hon växte i kläderna (hon blev ju sedermera 170 cm).

Saken är väl den att förutom att jag ibland köpt täcken bara för att de varit billiga så HÅLLER de jäkla täckena hur länge som helst så de täcken jag SLÄNGT under mina mer än 20 år som hästägare kan verkligen räknas på ena handens fingrar, läs: det händer nästan aldrig.

En del ”sjaviga” täcken har jag skänkt bort till ridskolan genom åren men som sagt…de som tror att billigt = slit och släng har aldrig sett mina täcken.

Och då ska det sägas att jag AVSKYR när folk ”klipper och klistrar” i sina täcken och lagar dom med silvertejp, balband och en massa lappar hit och dit- det gör jag ALDRIG utan slänger det hellre så tro inte att Kreon går omkring och ser ut som en luffare för det gör han INTE :)!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Oj Vad mycket täcken och tyg.Tänk så många hundtäcken man kan sy av det, man inte använder. ;-D Skriver jag som har en hund som näst intill vägrar att ha på sig täcken. Nå ja Zahra accepterar det hela utan att knota, men Hilda tycker att täcken är för veklingar. ”Man kan väl röra sig så man blir varm!” tycker hon.

    Hälsningar
    Görel, Zahra och Hilda

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Görel:

    Kines-Mimmi har inte fullt lika många täcken som hästen:

    1.Ett jättebra regntäcke köpt på Gekås
    2.Ett vintertäcke i reflextyg som hon får skav av
    3.Ett tunt fleecetäcke
    4.Ett tjockt vintertäcke som jag kallar hennes ”tant-kappa”
    5.Ett vintertäcke som också är köpt på Gekås och som inte sitter så jättebra mer (kallas hennes ”Super-womandräkt” pga färgen)
    6.En tjock pyjamas som är tänkt att användas vid minusgrader i bilen

    Det är bara täcke 1, 3 och 4 som används- vilket det blir beror på om det ”bara” regnar eller om det är kallt också. Utan dessa täcken skulle hon vägra att gå ut.

    Svara
  3. Sofia M

    Varför lät du inte några av Artchis täcken följa med honom när du sålde honom? Ville dom inte ha dom kanske?

    Är det Soyas ”tant-kappa” som är det rost/orange färgade? Det är hon så snygg i 😀

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Sofia:

    Så billigt som jag sålde Archie ska köparna vara glada att jag skickade med en grimma :)! Skämt å sido; dels kom frågan aldrig upp (han såldes ju i somras och åkte ”naken” med transportör till köparna) och dels passar ju alla hans täcken Kreon.

    Det rostfärgade täcket som du tänker på var Soyas första och hamnade sedermera på en arbetskamrats hund.

    Tantkappan är täcket hon har på sig på bilden från i söndags- ett varmt och måttsytt täcke som är jättebra.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>