Fredag-ojuligt lugn

Ni som följt bloggen länge vet att jag inte är någon julfirare och därför ska jag (förhoppningsvis) bara njuta av den extra lediga dag (måndagen) som detta ”jippo” medför i år (nästa år är man ledig hela 3 dagar…ännu bättre).

Jag har inte behövt stirra omkring med varken julbak, presentinköp eller tillagning av det jag kallar ”smörgåsmat” ( det ni svenskar kallar julmat) och planen är att bara koppla av, läsa och umgås med make och djur.

Red på morgonen idag för att ha kvällen ledig och det blev ett lugnt och bra pass.

Idag fokuserade jag på övergångar mellan skritt och galopp och att kunna göra dessa utan att Muppe blev uppeldad vilken han lätt blir.

Medan JAG vill ha galopp, avbrott utan mellanliggande travsteg och/ eller hela hästens vikt i handen, därefter normal skritt på ett RAKT spår innan nästa fattning kommer LUGNT så kan Kreon mycket väl tycka att det är ok att han efter avbrottet piafferar lite i sidled, ignorerar mina framåtdrivande skänklar och sedan försöker att kasta sig in i galopp.

Idag följdes min linje nästan hela tiden, även efter ganska många fattningar, säkert också för att JAG verkligen skärpte mig och red otroligt noggrant.

Jag har många gånger tacksamt noterat att Kreon är otroligt ”bright”- jag har aldrig haft en så lättlärd häst!

Fortfarande är det styrkan att utföra det jag vill optimalt som saknas och det kan man absolut träna upp.

Vad som också saknas är en ”alltid rätt inställning till arbete” vilket tex kan yttra sig i det jag kallar ”upprörda känslor” och det får man ju se hur mycket av DET som går att förändra över tid och i olika sammanhang.

Just nu blir det ju mer upprört om vi inte är ensamma, när vi har varit iväg på tävling, om det stormar ute osv.

Inget konstigt i sig, VERKLIGEN inte, snarare tvärtom just NU men målet för mig är att bibehålla Kreons känslighet men att den ska kanaliseras mer rätt så att säga och inte tex innebära piaff när jag vill skritta eller en kospark när jag vill galoppera :)!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>