Lördag- som vilken lördag som helst

Julafton eller ej- jag har haft en underbar lördag, dvs ungefär lika bra som denna helgdag brukar vara.

Inledde med att åka till stallet och släppa ut Kreon i regn och + 5 grader- ingen julstämning där inte :).

När stallfixet var avklarat körde Soyis och jag vidare till Dalby där Åsa, Robban och Soyas boyfriends mötte upp.

Visst blev vi alla tämligen blöta efter 1,5 timmes vandringar upp och ner i den kuperande naturen men hundarna måste ju rastas oavsett och att då ha trevligt sällskap underlättar ungefär en miljon gånger tycker både jag och Åsa.

Inte långt efter att jag kommit hem och stoppat allt det våta i tvättmaskinen kom solen fram och lyser än trots att klockan är över tre.

Även Kreon och jag har haft en härlig tur i naturen och den lilla muppen bestämde sig nog för att ge sin ägare en trevlig julklapp: jag har inte behövt att snurra honom en enda gång under den 65 minuter långa ritten. Det blev till och med lite galopp (de´ni!) och om jag någon gång får frågan hur jag lärde Kreon att galoppera i den mest samlade galopp ni någonsin kan tänka er så vet jag vad jag ska svara: ”det var när jag var en fegis-ryttare och inte VÅGADE galoppera fortare än så utomhus”.

Trots att det är julafton var det massor av bilar som var ute och körde på landsbygden, väldigt förvånande och jag är glad att just bilar verkar vara det som Kreon är minst rädd för av allt. Tvärtom kan han mycket väl ta rygg på och ”följa efter” bilar förbi saker han tvekar att passera, rolig gosse…

Efter ännu en promenad med Soya är min plan nu att bara ta det lugnt resten av dagen och hoppas att solen gör oss sällskap även imorgon.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>