Nu är helvetet igång igen!

Ser på Facebook och läser många uppskattande kommentarer kring att Ica Maxi i Häggvik tagit beslutet att inte sälja några fyrverkerier i år under sloganen ”Vi står på djurens sida”.  
 
Ett fantastiskt bra beslut tycker jag och det är bara att hoppas att fler hänger på och att det lönar sig.
 
För ”givetvis” säljer ju butikerna det vi vill köpa- så här får vi så att säga skylla oss själva, butikerna är ju inte dummare än att de utnyttjar vår iver att tömma plånboken på att bokstavligen elda upp pengarna.
 
Själv ondgör jag mig på bloggen över det i många dagar pågående smällandet varje år och det ska bli ”spännande” (suck….) att se vad Kreon anser om detta ofog.
 
Archie brydde sig inte, Soya är likadan men jag misstänker att Kreon inte är lika förlåtande om han hör en massa ”brakande” när vi är ute och rider tex.
 
Det känns otroligt tråkigt att ens behöva oroa sig för detta och i värsta fall kanske bli begränsad i sin ridning i flera dagar pga idioter som inte fattar att NYÅRSMÄLLARE smälls vid midnatt vid det nya årets inträde, inte 2 veckor före och 2 veckor efter, på dygnets alla timmar.
 
Måtte denna ”tradition” dö ut så fort som möjligt men det betvivlar jag starkt!

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Åsa T

    Jag håller med dig, det är ett ofog att hålla på med!!
    Jag tycker att jag märkt en liten skilland de senaste åren då det faktiskt är förbjudet nu att smälla innan nyårsafton.
    Våra hästar bryr sig inte, men Hunden är det verkligen synd om. 🙁 hon tror hon ska dö när det smäller, hon drabbas av panik och eftersom jag inte kan veta NÄR det ska smälla nu så får jag ofta ha henne i koppel denna period på året för att hon inte ska sticka iväg av rädsla. ( Det har hänt och det är läskigt.) Hade folk bara nöjt sig med de timmarna på nyårsafton som det är tillåtet kan man ju som hundägare vidta åtgärder, bomull i öronen, hög musik på stereon osv osv…
    Suckar tungt och längtar till början av Januari…

    Svara
  2. Prick

    Kan inte annat än hålla med fastän jag själv tycker att fyrverkerier är vackra. Synd att de ska behöva låta så mycket. Antar att de måste låta?

    Nu verkar inte hästarna på gården bry sig nämnvärt under nyårshelgen. Kanske för att de är vana vid höstens jakter som förekommit inom gott hörhåll. Det är nog mer synd om hundarna.

    Smällare ÄR väl förbjudna? Eller är de förbjudna att sälja bara? Tycker smällare är värre än fyrverkerierna. Usch.

    Svara
  3. Anonymous

    En färgaffär på vår ort har i år valt att enbart sälja den där ljudlösa vackra sakerna som sakta stiger mot himlen.Enligt annonsen i alla fall med tanke på djuren.
    Det tycker jag är strongt gjort.
    Hoppas att andra följer efter.

    Vad gäller de färggranna fyrverkerierna så var jycken rädd för dem också när han väl blivit skrämt av de där ”tjutmojarna”. Efter att han hört dessa så ingick liksom allting i fyrverkeriväg i hans rädsla.

    Rie

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Ju mer jag tänker på det här med smällandet och läser vad andra skriver desto mer RASANDE blir jag faktiskt över folks EGOISM och det som de överför till sina barn (att det är ok att smälla).

    Det finns så ofantligt mycket NEGATIVT som överväger det positiva i att I BÄSTA FALL under en kort stund se en vacker raket i himlen att man gärna fick totalförbjuda hela skiten för min del.

    Det finns gamlingar och folk från krigshärjade länder som är livrädda när det smäller.

    Så många djur far illa.

    Folk skjuter sönder både egna och andras kroppsdelar- en enorm kostnad för samhället och en personlig tragedi för den drabbade.

    Hur kan det fortfarande vara kul att smälla när man tänker på detta?

    Svara
  5. Åsa T

    Jag ångrar mig om att hästarna inte bryr sig.. Idag smälldes det massor omkring ridhuset när vi skulle hoppträna, stoet brydde sig inte, men min nya valack blev löjligt stirrig… Men det gick vägen ändå, även om han valde att hoppa 1,50 över 70 hinderna.. :O) Jag HATAR raketer…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>