Gott nytt år!

Tänkte avsluta året på bloggen med lite bilder- imorgon kommer det mer text under den sedvanliga rubriken ”Året som gått”:

I början av året stiftade jag bekantskap med min nuvarande tränare som jag här på bloggen har valt att kalla NN.

Är man extremt nyfiken av sig kan man säkert lätt figga ut vem hon är och bryr man sig inte- tja…då duger det bra med NN tycker jag.

Här Archie och NN:s hund och Soyas boyfriend ”Charles” som i verkligheten heter något liknande :).

Våren var vacker i Dalby där jag gått många härliga promenader med Soya under året, både ensam, med maken, Bodil med Salli-saluki och Åsa med Soyas andra killar Gandi och Trillik.

Även sommaren bjöd på vackra vyer- här ett rapsfält som Soya och jag fotograferade under en cykeltur.

Detta var det första kortet jag tog på Mupp-Kreon, han stod då fortfarande hos NN till försäljning och jag insåg att jag gärna ville köpa honom. Skickade både denna bild och några…harkel…högkvalitativa filmer till en av mina goda vänner för att få höra hennes åsikt om djuret som jag initialt definitivt inte var det minsta intresserad av.

Man kan väl säga att Kreon inte visade upp sin bästa sida första gången jag såg honom riden och jag undrade i mitt stilla sinne vad NN egentligen tänkte när hon tyckte att detta var en häst för mig vilket bara bevisar att man inte ska tvivla på ett proffs :).

Tyvärr gick det inte så lätt att sälja Archie utan det blev precis som jag befarat en längre process.

Ett naturbruksgymnasium i Norrland backade ur i sista minuten vilket var otroligt synd då de lärare från skolan som kom för att provrida red Archie FANTASTISKT bra och jag även i övrigt tror att han hade passat deras verksamhet ypperligt.

Medan jag bad många böner att Kreon inte skulle hinna bli såld innan jag fann en köpare åt Archie tröstade jag mig med ovanstående bild (som jag har som skärmsläckare på min I-phone) mååååånga gånger.

Som vi alla vet blev Muppe-Duppe slutligen min och här ses han på väg till sin andra tävling i höstas.

De 2 gånger vi har varit iväg har överraskat mig extremt positivt och nu hoppas jag bara att gossen minns att det är så man ska sköta sig när det blir dags att ge sig iväg till våren igen.

Kreon är på vissa sätt lik Archie vilket denna bild speglar- han är lika leksugen och tillgiven men där tar nog också likheterna slut- på gott och ont höll jag på att säga.

Medan Archie gick över eld och vatten utan att bekymra sig en sekund är Kreon långt mer ifrågasättande och jag måste numera rida på ett hel annat, bättre sätt.

Jag hoppas och tror att jag kan få större framgångar med denna häst om jag spelar mina kort rätt men det kommer som sagt an mycket på mig själv hur det kommer att bli. Kreons mycket större känslighet än tex Archies kan säkert ta oss till helt andra höjder så att säga men det kommer inte att komma av sig själv utan kräva att jag verkligen rider ”som man ska”, klokt och konsekvent dessutom.

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anonymous

  Kreons mycket större känslighet och IFRÅGASÄTTANDE….

  Bara att du är väldigt medveten om detta borgar för de bästa förutsättningarna.
  Skulle du ha köpt hästen utan detta i bakhuvudet så skulle nog framstegen ha varit färre och du kanske skulle ha gjort tabbar som fått dig att åka i backen eller annat.
  Jag tror nog att en och annan häst/hästägare skulle ha haft det bättre om ägaren varit medveten om detta innan köpet.

  Rie

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Att jag fick möjlighet att provrida Kreon flera gånger och se honom i flera veckor hos min egen tränare var guld värt.

  Både jag och NN har hela tiden vetat vad Kreon är för en gosse :), NN är alltjämt mycket förtjust i honom och har också kunnat ge mig många goda råd.

  Vi tror båda att det är en fördel att Kreon köpts av en lite försiktigare ryttare- det finns säkert de som hade velat ”sätta honom på plats” med hårdare metoder vilket jag inte alls är säker på varken hade varit bättre eller ens hjälpt.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>