Dessa förbannade tjuvar!

Nyligen hade en stallkamrat inbrott i sin larmade och låsta bil- bytet blev hela 80 kronor och en gammal mobiltelefon.

Så tjuven ”tjänade” i princip ingenting medan kamraten hade hur mycket bry som helst med att spärra kort, byta lås på lägenheten (lägenhetsnycklarna låg också i väskan), lämna in bilen på verkstad för att laga smashad ruta osv.

Sägas ska att inbrottet skedde under en träning på en privat anläggning som inte är omgiven av andra fastigheter eller ligger så där jättelättillgängligt till ur stöldaspekt men ändå kunde det alltså hända.

Min man tyckte att det var dumt att ha en handväska liggande i bilen men handen på hjärtat- hur många av oss skulle ta med oss den in på en privat träning? Inte jag i alla fall, inte om jag hade låst och larmat bilen.

Minns då jag själv tränade på samma anläggning tidigare; jag hade ibland inte ens bilen låst, just eftersom det inte är en allmän plats utan ett privat stall.

Otroligt trist var det hur som helst och i alla fall jag fick mig en tankeställare.

Kanske är ni mer försiktiga när ni åker och tränar?

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Sofia M

  Jag var på en tävling med en tjej och efter första klassen så lät hon sadeln va kvar på hästen, la täcket över och lasta hästen. Hästen är väldigt lugn i transporten och hon bruk alltid ha lämmen nere, så även denna dag. Vi gick och åt och titta på några ryttare. Sen när vi kom tillbaka så hade någon gått in i transporten, lyft på sidan av täcket och sadlat av hästen. Tagit av stigläder, gjord och shabrak och lämnat det och gått iväg med sadeln. Det va en helt ny fältävlanssadel som gått på över 40 000.

  Det är hemskt så giriga folk är. Det värsta är att det är ju någon man tävlar tillsammans med. Att stjäla från en tävlingskamrat!
  Som tur var så hade hon försäkrat den och hade alla papper så hon fick en ny.

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Men herregud vilken historia! Och vilken fräckhet!

  Måste varit någon som höll koll på er för tänk om ni hade kommit precis när sadelavskalningen pågick!

  Svara
 3. Anna-Kajsa

  När jag tränar bedömer jag att mina värdesaker är tryggare i den låsta och larmade bilen än om jag tar med mig dem. Jag sitter ju inte direkt och rider med handväskan över axeln…
  Jag blir mållös när jag hör sånt här, särskilt historian med sadeln!

  Svara
 4. Prick

  Jag har en bekant som aldrig låser bilen. Anledningen är att ”om de ändå vill in i den så blir det inga skador” …

  Fast sadeltjuveriet var väl magstarkt.

  Undrar vad man skulle göra om man kom på någon på bar gärning?

  Svara
 5. Hästis

  Jag brukar lägga väskan i bakluckan om jag måste lämna den i bilen. Då syns den iallfall inte.

  Det jag undrar över är hur det känns att använda stulna saker, i de fall som tjuven inte säljer sakerna utan faktiskt stjäler för att använda själv.

  Visserligen kan anta att dessa människor inte har så ömma samveten, men ändå…tänk att tex rida i en stulen sadel varje dag och tänka, ” vilken fin och bra sadel jag har stulit”.

  Svara
 6. Birgittas hästsida

  Det är svårt det där tycker jag Prick.
   
  Just nu har det varit flera inbrott i mitt närområde och jag har lite raljerande sagt till min man att vi kanske skulle skriva en lista på allt som finns att ta hemma och sätta utanpå dörren- så kan tjuven själv ta ställning till om det är värt mödan att göra inbrott hos någon med tjock-tv och en liten stereo som är mer än 10 år gammal.
   
  Och bäst är kanske att lämna dörren olåst- vill de in går de in ändå och med öppen förr förstör de inte densamma i alla fall.
   
  Bara de låter min hund vara ifred….
   
  Lite skämt och lite allvar…vi har faktiskt larm och låser dörren givetvis:))

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>