Tillbakablickar: Birgitta råkar ut för en förslagen tjuv

Inlägget om tjuvar och Sofia M:s kommentar om att det troligen varit ens egna tävlingskamrater som stulit från en fick mig att minnas en händelse jag försökt att förtränga och som hände för väldigt många år sedan.

På den tiden hade jag en liten Moser Rex klippmaskin, hade inte råd med något rejälare helt enkelt. Jag och en person till i stallet var de enda med dessa klippmaskiner.

Jag förvarade min klippmaskin i stallskåpet, den låg i en kartong som jag aldrig flyttade på mellan klippningarna.

En dag fick jag för mig att jag skulle städa skåpet och lyfte då på kartongen som kändes ovanligt lätt- när jag öppnade densamma var den TOM!

När klippmaskinen hade blivit stulen kunde jag verkligen inte säga men på grund av olika omständigheter gick mina misstankar genast till den person i stallet som också hade en sådan apparat fast det hette att den var TRASIG.

Jag visste inte då hur jag skulle hantera situationen och vet det ärligt talat inte idag heller för det som hände var att jag gick och kollade bland personens saker (de var alltid olåsta), och skruvade isär skären till klippmaskinen.

Inne i ”motorrummet” hittade jag mörkbruna/ svarta hår- min häst (Heron) var mörkbrun. Den andra personens häst var en FUX?!?!?! Och saxen fungerade mirakulöst nog igen!

Hade jag konfronterat människan med ovanstående hade personen för det första kunnat ifrågasätta (med all rätt) varför jag rotade omkring bland personens saker och jag antar att personen också kunde påstå att personen klippt någon ANNANS mörkbruna/ svarta häst, vilket, i alla fall i TEORIN skulle kunna stämma, detta efter att personen i så fall skulle ha lämnat in sin sax på lagning.

På den tiden fanns inget CSI-laboratorium som kunde avgöra vems håren egentligen var och ärligt talat…inte ens idag hade jag orkat dra igång någon ”process” för att försöka bevisa att det var MIN klippmaskin.

I mitt hjärta var och förblev personens sax MIN stulna dito, liksom personen blev en tjuv i mina ögon, en tjuv som jag aldrig konfronterade och som jag såg i stallet varje dag i flera år därefter.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>