Lite högintressanta Kreon-filmer?

Som jag berättade i föregående inlägg har jag lekt amatörfilmare med betoning på AMATÖR.Jag brukar ju skoja om mina högintressanta och högkvalitativa filmer där Archie eller Kreon är ute och går, travar lite lätt i ridhuset eller gör något annat überspännande men dessa snuttar är inte långt efter i (o)skicklighet.

Nåja…jag skyller på att jag är ovan och får väl vara glad att det av 12 (!) videosnuttar ändå blev 4 där man i alla fall ser vad som utspelas :).

Greppa popcornspåsen, luta er tillbaka och njut av filmKONST!

http://youtu.be/7BSClM2DITk

 

16 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Så roligt med filmer! Men jag måste nog säga, med övning kommer du troligen bli mycket bättre!

    På att filma menar jag förstås 🙂

    Svara
  2. Anonymous

    Oj, vad han har utvecklats åt rätt håll av det lilla vi fått se förut! Mer amatörfilmer! 🙂 /Lina!

    Svara
  3. Hästis

    Så fin han är! Det har hänt lite sen bilderna på den ”rufsige 4-årige 6-åringen”… :-)))

    Svara
  4. Nova

    Hej! Hamnade i din blogg på okända vägar! Men eftersom du skriver att du vill ha kommentarer så lämnar jag ett avtryck….du har en jättefin häst men för tillfället är den alldeles för kort ifram o för lång bakom sadeln! Effekten blir då att istället för att vinkla om bakbenen så blir den lite rakhasig och viker in näsan. Titta på filmen när du filmar hans ben i trav så ser du exakt vad jag menar…

    mvh Nova

    Svara
  5. Anna

    Han är verkligen en riktigt snygg häst! Och vad duktig han är med bytena. Ser okomplicerat ut! Tänker på min egen som for runt som en rasande furie när vi var oförskämda nog att be om ett byte…innan hon lärde sig alltså.

    Ska jag säga något så upplever jag honom som ganska ihopdragen fram men ganska lång bakom sadeln. Skulle vilja ha det tvärtom..fram mer med nosen och korta upp honom mer bakom.

    Svara
  6. Anonymous

    Fin häst! Men det där med graman verkar inte så lyckat eller hur? Den är ihopdragen fram och lång bak….Vad är tanken med gramanen

    Svara
  7. Birgittas hästsida

    Anonym/ Anna/ Nova
     
    Gramanen är ENDAST avsedd som en liten ”livräddare”, som framgår att de korta snuttarna behöver Kreon allt annat än någon form av hjälptygel för att komma ihop sig/ ner med nacken.
     
    Vis att vilka reaktioner man kan få av att visa filmer för folk man inte känner har jag medvetet valt ut de 4 minst ”provocerande” klippen av de 12 jag filmade för givetvis berodde urvalet inte ENBART på min ”filmkonst”.
     
    Blev faktiskt förvånad att inte fler HÄNGDE UPP SIG (ORDVITS) på gramanen- den brukar vara ett rött skynke för vissa.
     
    Även om det av dessa snuttar ser ut som att hästen är väldigt lydig och byter galopp utan minsta drama så är det inte alltid så utan ibland är bytena superlugna och jättefina (inte så vanligt), ibland blir Kreon jätteupprörd och sparkar bakut, hoppar åt sidan, kastar sig bakåt (inte heller så vanligt) och sedan finns ALLT DÄREMELLAN.
     
    På flera videosnuttar syntes dessa hopp och skutt ganska tydligt- dessa har jag valt att inte visa men det är när dessa hopp och skutt sker som gramanen är bra att ha.
     
    I övrigt ska man, då man tycker att hästen är ihopadragen, kort framtill och lång bakom sadeln osv ha i beaktande att galoppombytesträningen (framför allt den häromdagen då det var lite extra ”upprört” emellanåt) triggar detta lite extra i jämförelse mot om man rider ”vanlig dressyr”. Inget konstigt i dagsläget tycker jag och ingen som vi kommer att lägga fokus på att arbeta bort i dessa lägen- just nu är prio ett att få hästen LUGN alltid i bytena- när detta har uppnåtts får vi koncentrera oss på annat.
     
    Men typiskt nog var Kreon mycket, mycket lugnare idag (2 dagar efter filmen), inte ett enda upprört skutt (har nog aldrig hänt)- varför hade jag ingen kamera då :))).

    Svara
  8. rackemarie

    Oh, så snygg han är din spindelman. Du kan få sälja honom till mig om 10 år!
    För övrigt: Gramanen hänger bara där och inverkar inte alls. Är väl jättebra att använda som ”livräddare”. Kan rekommenders vid uteritt också!

    Svara
  9. Birgittas hästsida

    Marie:
     
    Tänk, min tränare sa samma sak:). Nu ville hon förvisso inte vänta i hela 10 år men jag kunde gott få jobba på lite mer med grunderna innan hon skulle ta vid tyckte hon. Som jag sa till henne: även om det aldrig kommer att hända är detta det bästa betyget hon kunde ge mig/ hästen.  
     

    Svara
  10. Anna

    Jag kommenterade faktiskt inte gramanen alls utan konstaterade bara att hästen är kort i halsen och lång bakom sadel. Jag vet inte om det råkar vara gramanen som ger den effekten eller om han alltid går i den formen? Du brukar ju skriva att du inte bara vill ha gulligullkommentarer och jag tycker inte att jag var oförskämd i mitt inlägg utan bara skrev det jag såg.

    I ditt svar har du dock en ganska arrogant o nedlåtande ton som faktiskt förvånade mig en del. Ungefär som att vi som inte tyckte formen var jättebra är gramanhatande, inkompetenta idioter.
    Jag hatar inte gramantygel men använder inte själv. Om andra vill göra det bryr jag mig faktiskt inte om.

    Svara
  11. Birgittas hästsida

    Anna:

    Men oj! Tänk vad olika man kan uppfatta det skrivna ordet!

    Min mening var verkligen inte att vara varken arrogant eller nedlåtande utan bara ge min förklaring till det som kommenterades.

    Jag valde att svara 3 personer samtidigt, inte för att ni hade kommenterat exakt samma saker (du nämnde inte gramanen) men för att svaren hängde ihop lite.

    Exempelvis tyckte du att hästen bytte galopp så lugnt och då ville jag förklara att det verkligen inte alltid går så städat till- därav gramanen.

    Vet inte riktigt VAD du tyckte vad arrogant osv- förklara gärna.

    Svara
  12. Birgittas hästsida

    Har läst din kommentar igen Anna och som sagt; du har missförstått mig totalt:).

    Min kommentar gällande att en del ”hänger upp sig” på gramananvändningen hade inget att göra med din kommentar om Kreons form- han kan säkert dra ihop sig framtill även utan graman- om han tex är lite uppeldad och jag i min tur håller lite för hårt i honom av rädsla för att ramla av.
    Jag vänder mig mer mot att vissa (inte du) generellt skriker i högan sky så fort de ser en graman på en häst- oavsett anledning- och jag hade förväntat mig fler frågor/ kritik av läsarna för att vi använder den vid bytesträning.
    Givetvis menar jag inte att ni som inte gillade formen är inkompetenta idioter- jag försökte bara förklara att formen, om ej optimal, inte är prio ett vid inlärningen av byten för min del. Lugnet är just nu viktigare och där tror jag faktiskt att gramanen hjälper.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>