Ny Kreon-film

Gissa om jag blev överraskad när det plingade till i inkorgen idag.Lina, den lömska hästskötaren :)))), hade tydligen FILMAT förra helgens ritt och ni ska faktiskt få titta på den.

Denna gången UNDANBER jag mig uttryckligen negativa kommentarer, även jag ser tex att Kreons form kunde varit lite bättre.

Nej, denna gången tycker jag att om inte ni, så i alla fall JAG enbart ska fokusera på det POSITIVA, som att detta Mupp-djur, oaktat han är 7 år knappt visste fram och bak på sig själv för mindre än 6 månader sedan.

Spindelpojken har sedan dess utvecklats jättemycket, ibland under frenetiskt sparkande med sina arga bakben, ibland helt fastlimmad vid vägarna jag gjort försök att rida på men på det stora hela mer än jag vågat hoppas på så här långt.

Att ändå gå ett helt progam så pass städat som han gör här, 4:e gången han tävlar och med den brist på rutin att ridas på andra platser och ihop med andra hästar tycker jag renderar honom en eloge, faktiskt.

Tycker ni något annat behåller ni detta förslagsvis för er själv eller kräker av er någon annanstans än på bloggen, idag ska vi bara vara SNÄÄÄÄLLA, ok?

http://www.youtube.com/watch?v=uMjyNKLdDpY

 

25 kommentarer Skriv kommentar

  1. sofia

    Hej på dig.

    Ser fint ut tycker jag. Snygg gossen din:) Roligt att du törs lägga ut filmer TROTS påhopp, vem som helst skulle kunnat tappa motivationen att bjuda på film & sitt hästliv.

    Ha en bra dag!:)

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Sofia:
     
    Som jag skrev i ett tidigare inlägg är jag tack och lov inte lika känslig nu som för kanske 20 år sedan.
     
    Men så klart är det inte roligt när folk skriver taskiga saker om min häst eller ridning, jag tycker nog att jag gör så gott jag kan på alla sätt och vis och det borde också framgå av mina inlägg.
     
    Samtidigt så är jag själv medvetet vass i vissa inlägg, jag spetsar till vissa åsikter och frågeställningar för att väcka debatt och då är det väl lite så att ”den som sig i leken ger, den får leken tåla”.

    Svara
  3. Minstral

    Nu kommer här ett inlägg med negativ kritik. När du nu slutat flaxa med skänklarna och sitter på en riktig snygging så får du bannemig se till att trycka in håret i ett hårnät. Det är det enda som saknas för att ni ska ge ett profsigt intryck. Snyggt ridet på ett snyggt djur:)

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Ha ha…. jag veeeet Minstral! Bloggläsaren Ann pikar mig ständigt :).

    Jag har flera hårnät ”någonstans”- hittar dom inte och orkade inte rota igenom bil och släp i kylan.

    Men jag SKA skärpa mig :)!

    Svara
  5. Anki

    Såg ju trevligt ut men ett litet inlägg ala negativt kan jag väl få plita ner,jag såg inte en enda halvhalt!

    Kram Anki

    Svara
  6. Birgittas hästsida

    Anki:
     
    Nääää…att du inte såg en enda halvhalt beror på att jag är mycket slarvig med att göra/ rida halvhalter öht, inte bara på tävling utan över huvud taget.
     
    Intressant dock vad man lägger märke till när man kollar en tävlingsfilm- just halvhalter har jag aldrig någonsin reflekterat över om folk gör på tävling eller ej:))), troligen eftersom jag slarvar själv.

    Svara
  7. sofia

    *leer* ja du Birgitta. Du är då i alla fall en som har många uppmärksamma läsare & snabb feeback på allt du kan slipa på det får du gratis ;-P

    Hahaha….du ska se snart är du en riktig baddare på dressyr & skulle inte bli förvånad om du inom 1 år kniper första platsen 😀

    Svara
  8. Birgittas hästsida

    Sofia:

    Ja utan respons från bloggläsarna hade jag nog lagt ner bloggen men så länge så många läser, kommer med kloka, roliga och intressanta kommentarer så håller jag ställningarna.

    Svara
  9. Anki

    Nej det är sant Trasselkvast men man kan se att bakdelen då tar mer vikt och att både trav o galopp blir rundare.
    //Anki

    Svara
  10. MIMMIS EVIGA ÖGONBLICK

    Såg jättefint ut, men jag är en glad amatör. Tycker det är jättetrevligt att du lägger ut det. Framför allt så är det ju trevligt för var man än är i världen så kan man gå in och kika på sina egna filmer, om man är bort så är det bara att gå in och kika/visa. Hästen har ju precis blivit ”vuxen” och mig veterligen har de sin bästa tid vid 15-17 års ålder, så vad kan man kräva? Ni har många fina år att korrigera/förbättra varandra. De finns alltid några som är ”duktiga” och kan bättre, men dom behöver troligtvis inte korrigeras *ler*. Däremot finns det något som kallas för konstruktiv kritik.

    Nu när du är så modig och lägger upp dina filmer skulle jag tycka att de var intressant med resultat så att man kan lära sig (jag som ser filmen) av det som är bra och det som kan förbättras.

    Tack för en bra filmsnutt.
    Mvh
    Marie-Louise

    Svara
  11. Birgittas hästsida

    Marie-Louise:

    Vet inte om jag missförstod dig ang din ”resultat-fråga” men i den klass som visas var det 8 som blev placerade, Kreon blev 10:a.

    Det som fattades för att det skulle bli rosett i just denna klass var att tex formen blev lite för rund ibland.

    I den ena galoppökningen slår Kreon om precis i slutet av ökningen (typ sista språnget) och ingen av fattningarna blev bra. Den första fattningen blev fel och fick korrigeras, den andra kom för sent.

    Tja…det var väl ungefär det som domaren anmärkte på och jag instämmer helt.

    Ska man se det som gjordes ”extra bra” var det tex skritten som belönades med betyg 8 samt de avspända serpentinerna som båda fick betyget 7.

    Svara
  12. rackemarie

    Fiiiin Spindelman med duktig ryttare:). Han är ju bara barnet din fining och nybörjare i tävlingssammanhang. Förresten så är väl allt innan Medelsvår bara miljöträning:) Tycker att det bådar gott att han verkar så lugn och ridbar trots att han inte varit ute så mycket. Som sagt: Hör av dig om 5-10 år om du vill sälja honom:)

    Svara
  13. tvärsan

    Kul att du fick bra betalt för skritten. Hade varit lycklig om min häst hade den fina skritten. Kul att se filmen, fin häst och prydligt ridet

    Svara
  14. Maria

    Han ser jätte trevlig ut. Passar dig mycket bra, skönt för dig att ha en häst med lite mer motor;).

    Svara
  15. Sofia M

    Kan bara säga, tummen upp!!! Ni gjorde ett bra jobb och bättre kommer det bli!

    Vad kul att ni fick en 8 på skritten, satt och beundrade den när jag titta på filmen 🙂
    Ser fram emot att se hur ni utvecklas under året.

    Svara
  16. Birgittas hästsida

    Tvärsan, Madeleine, Maria, Sofia:

    Tack ska ni ha.

    Som nog framgår av bloggen är jag otroligt förtjust i min häst- det är tex jätteroligt att rida ALLTID:)!

    Vad gäller skritten är jag glad att den är så bra, Heron hade en dålig skritt som jag mycket ofta fick kritik på när vi tävlade och som drog ner våra betyg en del. Då bestämde jag mig för att nästa häst skulle skritta bra och köpte Decima. Även Archie hade en bra skritt men Kreon slår dom alla :).

    Svara
  17. Birgittas hästsida

    Fio:

    Det ÄR svårt att få kommentarer.

    Kolla på Havrepappas blogg: han kan ha tusentals läsningar på ett inlägg och ibland bara enstaka kommentarer.

    Många av mina läsare har hängt med i flera år och/ eller känner jag dom IRL- då är det nog lättare.

    Men visst; ibland skriver jag ett i mina ögon jätteintressant/ bra inlägg som ingen kommenterar och ibland publicerar jag bara en ”stulen” bild eller någon jag rafsat ihop på 2 minuter som hur många som helst kommenterar. Det finns faktiskt inget mönster för detta?!?!

    Svara
  18. Johanna

    Jättefin!
    Och som jag kommenterade tidigare så vet jag ju att du har tyckt traven varit lite svagare, och jag tycker den börjar se jättebra ut den också!
    Nu skulle vi inte komma med någon kritik men detta är ingen KRITIK utan bara en tanke, appropå halvhalterna du hade svårt att komma ihåg/göra/använda.
    HÖRNEN!
    Jag är också en ”icke halvhaltare” men har lärt mig använda hörnen för att forma och rida igenom ordentligt (”ta tag i situationen”) och förutom hörnen gäller det såklart vid ”vägbyte” (vändningen in på meddellinje/diagonal och början på ett böjt spår, serpentin eller volt).
    Nu tror jag säkert att du rider mer hörn och fler halvhalter på träning, på tävling och med lite spändhet och nervositet med i bilden blir det ju annorlunda! 🙂
    Han ser jättetrevlig ut som sagt!

    En sak till, ut på LÅNG BANA med er!!
    Han rör sig ju riktigt bra, och kommer göra sig mycket bättre på tävling om han slipper gå de där ”ponny pogrammen på kort bana” tror jag!

    Svara
  19. Birgittas hästsida

    Johanna:

    Just nu finns bara kortbaneprogram så jag har inget val om jag vill ut och träna och det är så jag ser tävlandet ett tag till.

    För visst är det lättare med mer plats :), ffa om man ska försöka sig på en galoppökning tex.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>