Torsdag- termobyxan rules!

 
Åhhh vad jag tycker om mina termobyxor och åhhh vad jag ångrar att jag inte köpte fler par- nu är det för sent!
 
Nuvarande brallor inköptes på en out-let för ynka 150 kronor och de har visat sig vara hur bra som helst.
 
Dels har de dragkedjor i sidorna och kan således tas av från hästryggen och dels är de långt smidigare än ”rid-termobyxor”.
 
De sistnämna har jag haft några par av och de har alla varit styva och klumpiga och även om man har kunnat rida ut i dom så skulle de ha varit värdelösa vid dressyrträning då i alla fall jag tyckte att det kändes som att man satt både högt ovanför hästen och inte riktigt nådde runt den i dessa.
 
Nu har jag ridit flera ridhuspass i mina smidiga benkläder och sluppit komma som en istapp till jobbet.
 
Idag blev det ungefär samma jobb som i måndags och med nästan lika fin känsla.
 
Jag försöker nu att ännu mer aktivt arbeta med tempoväxlingar i traven i syfte att i förlängningen få lite bättre kadens och ”sitta-på-bakbenen-känsla”.    
 
Jag märker att jag har nytta av Kreons känslighet som efter en stunds ridning kan kanaliseras i bättre och bättre tramp-försök men misstänker samtidigt att för mycket arbete med detta kan straffa sig på tävlingsbanan innan Kreon är helt avslappnad där- då finns risken att han börjar takta i skritten, smågaloppera i traven osv eftersom han där reagerar extra mycket på minsta lilla rörelse från min sida.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Gillar också termobyxor skarpt men har också ett par täckbyxor som fungerar bra att rida i. Med underställ + ridbyxor + täckbyxorna blir det lagom varmt även när det är riktigt kallt. Ska jag bara skritta blir det avsuttet eller barbacka för att hålla värmen.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>