Fredag- färdigpressat?

Dressyr idag igen- både Mini och jag ”plågade” lille Kreon:)))!
 
Medan jag mest red runt och försökte mig på lite tempoväxlingar i trav precis som igår så ägnade sig Mini åt sitt specialuppdrag- slutorna i trav, galoppombytena och lite tramp-försök.
 
Slutorna flyter på väldigt lätt nu och även bytena blir mer och mer befästa.
 
Fortfarande råder lugnet i Kreons bakben, kanske också för att Mini numera försöker ”lura” honom lite och byta utan att han ska kunna förutse det på samma sätt som han kunde när hon gjorde dom på ”vänd snett igenom”.
 
Då kunde han ibland redan efter några galoppsprång in på diagonalen börja kasta sig i sidled i ett försök att nå sargen för när han väl pressar sig mot den är det inte precis läge att göra några bytesförsök och det skulle inte förvåna mig om listige Kreon hade figgat ut detta.
 
Över huvud taget har hans försvar tidigare alltid gått ut på att pressa sig mot olika saker när han inte vill gå; staket, sargar, vägskyltar,  transporter, träd, buskar, diken, stup (!!!!) och så vidare. Gissa om jag är glad att DET beteendet har försvunnit!
 
Numera går det alltså hyfsat att byta på spåret och med lite mer krav så att säga och Kreon tar det utan att protestera. Fortfarande blir bytena ibland lite efter hjälpen eller så  föregås de av något ”omtramp” så uppvisningbart är det inte men det behöver det inte vara i dagsläget heller:))). Jag har ingen panik med att bytena måste ”sitta” om x antal månader- herregud…vi har inte ens ridit någon LA så än funderar jag inte ens på kvalen i MSV C.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>