Veckan som gått

Under den gångna veckan har vi haft lite väder-bakslag i form av snö, känns lite som att ”är det dags att komma nu?!?!?” men det börjar ändå märkas att våren ÄR på väg.
 
Nu är det ljust redan klockan 7 på morgonen och jag behöver inte heller längre sluta flera timmar tidigare för att hinna rida ut.
 
Kreon jobbar på som han ska tycker jag- det händer inte så mycket nytt på ridfronten just nu utan vi tränar mest vidare på sådant som vi övat på sedan länge- inget konstigt med det utan helt enligt plan.
 
Sett i ett längre perspektiv har det så klart hänt massor- betänk att det är först om någon vecka som jag ägt detta förtjusande djur i ett halvår :).
 
Veckan har bestått av sedvanlig dressyträning, någon uteritt, löshoppning och så har Mini ridit en av dagarna, också detta precis som vanligt.
 
Kreons tidigare frenetiska kliande som jag berättat om har klingat av men vad det har berott på står fortfarande skrivet i stjärnorna.
 
Huruvida han inte tålt sojan som han innan dess ätit i flera veckor och som jag tog bort för ca 2 veckor sedan vet jag inte- kliandet slutade inte så fort jag slutade med sojan men det blev dock mycket mindre ”häftigt” nästan direkt.
 
När det var som värst kliade Kreon hål på flera ställen på kroppen (!) och jag har sedan dess både tvättat honom med klådstillande schampo och smort på klådstillande salva 2 gånger om dagen.
 
Jag har även bytt ut ett tjockt vintertäcke till ett tunnare eftersom EN av mina (många) teorier har varit att Kreon även kanske blivit för varm och att detta i kombination med pälssätting utlöst klådan.
 
Ja, ja… vi får väl se om detta mysterium någonsin blir löst.
 
Kul att ni läsare fortsätter att titta in på bloggen så ofta som ni gör och även lämnar avtryck- själv har jag varit inne i ett flow med massor av färdigskrivna inlägg flera veckor i förväg- vi får väl se om inspirationen håller i sig :)!
 
 

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Åsa

    Jag som är van vid islandshäst-världen ( som ju tyvärr har många eksem hästar ) har alltid fått inpräntat i mig att för varmt är inte bra….så det är säkert inte helt fel att hitta fram ett tunnare täcke…
    Och när du nämner soja så var det ”AJJA-BAJJA” i vår värld för att inte främja något kliande…
    Hoppas att det löser sig för fina Kreon.. 🙂

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Åsa:
     
    Ja, som sagt, jag undrar om jag någonsin löser detta mysterium men klart är att kliandet avtog avsevärt bara 1-2 dagar efter att sojan togs bort. Tillfällighet?
    När jag sedan bytte täcke och lät Kreon stå och lufta sig naken dessutom samt slutligen öppnade hans stallfönster (som var tvunget att hållas stängt pga många minusgrader ute precis när han kliade sig som värst) så försvann klådan nästan helt.
    Eftersom jag samtidigt tvättat Kreon med klådstillande schampo och därefter sprayat på klådstillande salva så är det omöjligt att veta vilket som EGENTLIGEN gett effekt- som lök på laxen har han dessutom fällt en del och även detta kan ju ha bidragit till att det kliade i pälsen.
    Så det kan ha varit en av åtgärderna av de ovan uppräknade, flera eller ingen alls- jag har tyvärr ingen aning men kommer ändå inte att ge soja mer- ens i små mängder.
    Archie fick utslag efter flera veckors sojaätande (kliade sig dock inte medan Kreon inte har utslag) , utslagen försvann en tid efter att jag slutat med sojan men inte heller där har jag några egentliga bevis.
    Läser man på nätet är det dock inte alls ovanligt att både tex människor och hundar är allergiska mot just soja.  

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>