Dagens (tilläggstjänst)fråga

Besökte för ett tag sedan ett stall där jag noterade att man tar extra betalt för ”allt”- för att sätta på täcken, ta av lindor, ta in hästen från hagen när hovslagare/ veterinär kommer osv.

Det känns som att det är mer eller mindre så det fungerar i många inackorderingsstall numera, eller har jag fel?

Och jag gissar att man som stallägare kan se på dessa extra-tjänster på 2 sätt; antingen som något som man har möjlighet att tjäna en extra slant på utan att behöva höja den faktiska stallhyran eller som något man helst vill slippa och därför ser till att ta så pass bra betalt för att folk helst ska dra sig för att efterfråga tjänsten. Idag finns det ju tex många täcken som kan användas både inne och ute och på exempelvis vår anläggning finns det numera inte många hästar som får extra täcken påsatta av personalen.

Hur fungerar det i era stall?

Tycker ni att det är bra att man tar betalt för allt extra eller vill ni hellre att det ingår i stallhyran som då rimligen riskerar att bli högre?

Själv föredrar jag absolut att var och en betalar för det som den utnyttjar- inte så konstigt eftersom jag bor så nära stallet och därför aldrig efterfrågar de extra tjänster som många av mina stallkamrater behöver för att slippa köra flera mil för att fixa själva.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Jenny

    Jag är i behov utav viss basic tjänster då jag oavsett kommer ha minst någon mil till som jag har det nu 5,5mil enkel resväg till stallet.
    Jag uppfattar det oftast som att det blir dyrare att köpa till varje tjänst var för sig än att stallägaren slår ihop bascis tjänster lite i grundhyran, så jag föredrar helt klart det alternativet.

    Nu står jag i ett stall där i stort allt ingår i stallhyran. Mockning, ev skydd på och av, alla pass, all foderiordningsställande osv.

    Svara
  2. Åsa T

    Hej,
    Det fungerar så i vårt stall, att man betalar för allt extra så som täckesbyte, skydd på och av, mockning osv osv.. Jag tycker det är bra att man kan välja. På onsdagar tränar vi hoppning och då får hästarna sova med fleecetäcke som sedan stallägaren byter på torsdagmorgon, absolut värt 20 spänn tycker vi.
    Det är skönt att man kan köpa till de här tjänsterna, när vi stod på ridskolan kunde man inte det och då blev vi rätt så låsta vissa dagar.. Eller så kunde man betala någon ”vid sidan om” och det gillar jag inte alls.
    Nä, jag tycker man ska betala för det man använder. 🙂

    Svara
  3. Anna-Kajsa

    Frågan är ju egentligen inte aktuell för mig som har eget stall, men jag tycker ändå idén inte är så dum. Jag tycker det skulle vara lyxigt att för 30 kr få min häst intagen för vetbesök eller hovslagare. Det är ju jättebilligt jämfört med att behöva ta ledigt från jobbet – vilket ju jag behöver göra om jag inte kan övertala hovslagaren att komma kvällstid eller helg. Samma sak med t ex mockning. Om jag vill åka bort (eller ska på konferens eller liknande med jobbet) behöver jag antingen pussla ihop alla pass med frivilliga hästvakter eller anlita avbytartjänst. Mycket dyrare och krångligare än att bara säga till och sen betala typ 50 kr/dag!Så JA till att tjänsterna erbjuds, och JA självklart till att de kostar extra – så skulle jag tycka om jag stod inhyrd iaf.

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Anna-Kajsa:

    I vårt stall är intag/ utsläpp vid hovslagarbesök gratis- väldigt generöst om man tänker på saken.
    Få hade kunnat sköta detta på dagtid själva.

    Svara
  5. rackemarie

    Tycker att principen är bra med att få betala extra för tilläggstjänster hellre än att betala svindyr stallhyra med ”all inclusive”.

    Vårt stall är ganska litet, 11 platser varav 6 inhyrningar, och vi försöker hjälpa varandra med det där extra som behövs. Sedan har vi i år bestämt att alla pållar sover med utetäcken på för det tar för mycket extra tid att täcka de 10 som rids.Stallägarna ska ju hinna till sina jobb också. Alla är dessurtom klippta så några illsvettiga hästar blir det aldrig. Kanske är det någon som åker lite snålskjuts och alltid får sin häst intagen tex, men i stort sett fungerar det oerhört bra.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>