Fredag- ibland är det roligt med repriser

Ja, i morse valde Kreon att ”köra” en repris av gårdagen- han lekte ”good boy” mest hela tiden och utförde allt som NN ville att vi skulle göra lätt och utan protest.
 
Idag blev det mer galoppjobb där jag fick göra slutor, volter med tagen bakdel, lite galoppfattningar från skritt osv men vi hann även träna en del på travökningarna som nu i alla fall börjar KÄNNAS som någon form av ökningar även om mina inre organ blev ganska omskakade under just dessa sekvenser.
 
NN och jag pratade om kommande upplägg; tanken var från början att hon skulle komma tillbaka om 14 dagar men det tyckte hon faktiskt inte behövs och till och med jag som tidigare varit så ”tränarberoende” och osjälvständig var tvungen att hålla med henne.
 
Dessa 2 dagar som vi genomfört har även för mig bekräftat att ”vi är på rätt väg”, att det tekniska fungerar och att jag tänker och gör rätt men att det är styrkan som saknas.
 
Och styrkan är inte precis något som NN kan göra något åt eller som kan forceras fram- det får ta sin tid helt enkelt och under tiden är det bara att ”traggla på”.
 
Jag har genom åren ibland verkligen känt att ”nu MÅSTE jag få hjälp- gud vilken tur att det är träning imorgon” men så har det ta i trä inte alls känts med Kreon och när nu NN bor så långt bort ifrån som hon gör så är ju detta något att vara extra tacksam över- så länge det håller i sig.
 
Och NN har lovat att susa ner OM gigantiska problem skulle uppstå, och givetvis supporta över telefon och/ eller om jag skickar upp en film som hon kan ha synpunkter på så jag känner mig faktiskt inte övergiven:))).
 
Icke att förglömma har jag ju utmärkt hjälp av Mini på hemmaplan och nästan så ofta jag vill och det är jag övertygad om har bidragit till att det har fungerat så bra sedan NN flyttade trots allt.
 
Det jag själv anser att jag behöver träna mer på för stunden är att lära Kreon att acceptera och coola ner sig i ”alla” miljöer- inte bara de tillrättalagda som när jag är ensam i ridhuset i ottan och som sagt så är detta knappast något NN kan hjälpa mig med utan det är bara för mig att hitta ställen dit jag kan åka med hästen och träna. Jag har redan en del idéer som jag hoppas kunna berätta om lite längre fram.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Jag är så glad för din skull att du har hittat en sådan pärla till tränare, fastän hon flyttar så hjälper hon dig. Kommer ihåg att du skrev att du var orolig över flytten i början, hur känns det nu? Verkar ju ändå ha ordnat sig på bästa möjliga sätt.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Minstral:

    Än så länge har NN:s flytt inte påverkat mina träningar negativt och det beror på många olika faktorer.

    Dels har jag ju numera hjälp av Mini på hemmaplan och hon är skolad av NN- hon jobbade ju hos henne tidigare.

    Dels är NN en otroligt social och generös person som man kan ringa och prata med utan att det känns ”konstigt”. Hade en tränare för tusen år sedan som var NN:s raka motsats i detta avseende så jag vet att uppskatta skillnaden- den andra tränaren ”vågade” jag knappt ringa för att bestämma ridtider med, hon fick mig alltid att känna mig jobbig, att jag störde osv.

    Att NN dessutom är otroligt förtjust i Kreon och flera gånger har påtalat att han skulle kunna vara en häst för henne gör ju inte hennes vilja att hjälpa mig mindre.

    Avslutningsvis är det ju inte så att jag är NN:s enda adept i Skåne utan det finns i alla fall ett tiotal andra elever som hon tränar och följer och då blir det också enklare att motivera sig att resa så långt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>