Favorit i repris- roliga domarkommentarer

Minns att det fanns en sådan här tråd på Bukefalos för länge sedan och nu hittade jag en till. Här ett axplock av roliga domarkommentarer när folk tävlat dressyr:
1. En av mina absolut första starter här i USA tar priset gällande konstiga kommentarer. Jag fick en enda kommentar i hela protokollet: ”not the Olympics”. Jag har fortfarande inte kommit underfund med vad domaren menade med det.2. Jag var ute lite med min känsliga häst som blir mycket spänd och stressad vid nya platser.
Fick den här kommentaren:
Trevlig häst! För dagen ganska spänd, rid mkt lösgörande så kommer det bli en mkt fin häst med tiden!
Det är bara det att hästen är 22år!!

3. Den underbaraste jag hört kom från E Westin när en ponny reste sig i framridningen efter den inledande halten: ”Visar magen”.

4. Red ett helt ok program för några år sedan med en häst som inte har någon speciell gång. Men inga missar eller så. Fick mest 6 och 7. Nästan inga kommentarer i hela protokollet men i slutkommentaren: Vilken fantastisk svans!! skrivet med stora bokstäver. Vi skrattade rätt länge åt det, inte så mkt konstruktiv kritik där, fast pållen hade rätt fin svans men det kändes konstigt att det var det enda hon kunde kommentera.

5. När jag tävlade på det goa 80-talet så fick jag en sån här kommentar:
Snyggt ridet och bra vägar.
Hästen rörde sig mycket fint och han bländar mig.
Men nästa gång vill jag se hästen utan svansfläta och då får ni högre poäng.
öhhh jaha…på den tiden flätade man inbakad fläta vid svansroten.
6. Piff och Puff var två shettisar som tävlade en dressyrklass på Ringsjöortens tävling i slutet på 70-talet. Deras ryttare, två små grabbar, hade sin håg mer till hoppning, men mamman tyckte nog att en dressyrklass också skulle vara nyttig.
När protokollet för den ena hästen kom ut till oss för kontrollräkning stod följande kommentar:
”Hästen bör ej beta under fria skritten!”

7. Stallägaren red en MSV klass, minns inte vilken och fick kommentarer som ”lata ben” och ”visa att du är flockledare”.

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva i Lux

    Har berättat förr:

    Första dressyrtävlingen på Calvin som hade svårt att fatta galopp på exakt rätt ställe.

    Detta moment (i väldigt lätt klass) skulle utföras vid X. Jag förberedde mig så in i bänken, anlände vid X, borrade in sporrarna i sidan av hästen, som gjorde 2 väldigt fina bocksprång, varvid jag nästan flög av:

    ”Något för tydliga galopp-hjälper” står i protokollet :o))))

    Svara
  2. Anonymous

    jag har en sorglig kommentar…Dottern rider en mycket trevlig tinker.Denna gång var det 30 c varm och begynnade feber på ryttaren, inte de bästa förutsättningarna. ”inte lämpligt att rida dressyr på denna typ av häst” !!! Hur kan man skriva så, till en ung tjej !

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>