Veckan som gått

Ja, den gångna veckan har verkligen inte varit som mina vanliga ridveckor brukar vara men så får det bli ibland anser jag- det som behöver göras MÅSTE också göras, vare sig man är så där jättesugen eller ej.

Som ni kanske förstår pratar jag om veckans FYRA (4!!!!) körningar till Skabersjö ryttarförening i syfte att miljöträna Kreon och även om det för bekväma Birgitta kändes liiiite väl drygt att koppla släpet FYRA (4!!!!!) gånger på en och samma vecka för att träna och sedan en FEMTE gång för att åka dit och tävla så anser jag att det var nyttigt, klokt och bra.

Nu ”vet” jag att Kreon går lätt att transportera till andra ställen för att träna i lugn och ro men jag har också fått svart på vitt att han behöver mycket mer träning på att vara i samma ridhus som i vart fall 4-5 andra hästar, hästar som både kommer in i ridhuset och lämnar det utan att Kreons värld rasar ihop.

Så det blir det sistnämnda vi ska träna på framöver om vi får vara friska och ha hälsan- det är min plan.

Bortsett från dessa träningar i veckan tycker jag knappt att jag har hunnit med så mycket annat, jo, en dag skrittade jag ut med Kreon och i lördags longerade jag honom utomhus i vår numera riktigt fina paddock.

Skabersjös nybyggda, mycket fina ridhus!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. alazzi

    Amitiöst verkligen att miljöträna så mycket innan en tävling. Men det är garanterat nyttigt, något som många säkert skulle behöva göra innan en tävling på en ny plats. Min Leo är också spänd på nya platsre, trots ganska stor tävlingsrutin.
    ttp://karinspaman.blogspot.com/

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Alazzi:
     
    Jodå…hade det BARA hängt på ambition så hade mitt ridliv varit lätt som en plätt ha ha.
     
    Sedan är det ju inte alla som KAN åka och miljöträna som de vill. Har man inget körkort, bil eller släp eller är beroende av andra för hjälp är det betydligt knivigare.
     
    Man kanske har en svårlastad häst eller helt ”enkelt” har jättelångt till något ställe där man KAN träna och då är det inte bara att ”kvista förbi” som jag kan göra med mitt odjur.      

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>