Danmark nästa?

Hörde om en ryttare som planerar att starta dressyr i Danmark inom kort- enkom för att man där tydligen får rida med spö inne på banan.

Där ser man! Detta hade jag ingen aning om (att man fick rida med spö där alltså).

Kanske skulle suga lite på den karamellen eller i vart fall hota en viss Mupp med vad som tänkas komma skall om han inte skärper till sig när vi tävlar.

För stunden hjälper det bra om man smiskar till honom lite lagom hårt, inte som en bestraffning utan mer som en förstärkning av skänklarna som han ibland väljer att ignorera helt så jag hade gärna haft spö inne på banan om det gick.

Men men…när nu inte detta går kanske vi skulle åka på en utflykt till Danmark he he:))).

Nä…skämt å sido..mycket kan jag tänka mig att prova men där går nog gränsen för även mina ambitioner :).

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Trasselkvast

    Rid en massa P&R ett tag, där får man ju ha spö? För hästen är det ingen skillnad, och då lär han sig att gå fram även inom vita staket.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Jag har inte hittat mer än en träningstävling i dressyr under våren så det finns inte ”en massa” där jag kan träna.

    Dessutom tror jag inte att det är spö/ inte spö som är ”grejen” (inlägget var skämtsamt skrivet) utan att vänja sig vid främmande hästar som kommer och går på tävlingsplatsen- det är DET som verkar stressa.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>