Veckan som gått

Ännu en lite ovanligare vecka ur hästträningssynpunkt men så får det nog bli ett tag framöver.Kreon känns otroligt säker och stabil på det vi hitills utbildad honom i (nåja kanske inte galoppombytena men allt annat) men humöret är det värre med om jag väljer att lämna hans komfortzon- det ensamma ridhuset.Han kan växla från att gå som en iskall maskin till att bli ett istadigt monster på en sekund och jag vidhåller att jag tror att detta är något psykiskt och inte fysiskt.

Visst har jag också hört talas om mängder av hästar som pga fysiska skador och dylikt protesterat men eftersom Kreon haft sina ”idéer” sedan jag köpte honom fast av varierande grad och som yttrat sig lite olika har jag svårt att tro att han haft ont i ett halvår.

Nej, det är, tror jag, den nödvändiga övergången från lugnt och sövande arbete i ett tomt ridhus till jobb i andra ”stökigare” miljöer som framkallar dessa ”psykbryt” och så får det väl vara tills det förhoppningsvis går över.

Denna veckan har 2 nya ridhus besökts och när jag red i ett av dom i fredags fick jag verkligen känna på Kreon ”at his best”.

Vilka övergångar från galopp till skritt tex och många i rad dessutom! Härligt!

Förutom dessa 2 ridhusbesök har jag bara ridit i vårt egna ridhus en gång (också ett bra pass), resten av veckans dagar har vi varit utomhus vilket per automatik innebär att Kreon lämnar komfortzonen.

Nog tjatat om detta- det är bara att försöka låta ”vanans makt” att verka och påminna sig själv om att:

1. Jag var väl medveten om Kreons humör när jag köpte honom.

2. Det han pysslar med är verkligen inget unikt även om väl ingen ryttare tycker det är trevligt medan det pågår.Vädermässigt har det varit vårigt och varmt för det mesta och Kreon går nu med ett ofodrat täcke ute och har ett fleecetäcke på sig i stallet.Soya fick tyvärr inte träffa sina killar och sin man Trillik denna veckan men fick i gengäld årets första cykeltur som än en gång bekräftade att en människa på cykel aldrig kan cykla ikapp en whippet :)))!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>