5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Varfor behover man hastgodis ALLS, for ovrigt… Vad ar det for fel pa applen och morotter nufortiden?! Eller bara nagra pelletar fran den vanliga foderbingen for den delen, som sakert kostar brakdelen av kilopriset pa detta 'godis'. For ovrigt tror jag sakert att hastar gillar lakritssmak, lika mkt som mintsmak, men anda…
    CeciliaL

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    I sak tycker jag som du Cecilia L.
     
    Dock kan det ibland vara svårt att ”hantera” äpplen och morötter- de har en begränsad hållbarhet tex. I vårt stall köper vissa 20-kilos säckar med morötter och om ALLA hade velat göra detta så hade det handlat om ren platsbrist- alla säckar hade inte fått plats.
     
    Jag BRUKAR köpa morötter fast i mindre mängd och har också ett äppelträd som ger frukt flera månader om året men ”garderar” mig också med någon påse BILLIGT hästgodis (ska skriva ett separat inlägg om detta) som jag kan ha om morötterna tagit slut eller om jag vill ge något när jag rider- då vill jag inte ha morotsbitar i fickorna som sedan glöms bort och ruttnar.
     
    I vårt stall har vi enbart havre- inga pellets- annars hade det säkert också gått bra som godis.  

    Svara
  3. CeciliaL

    Na, det ar klart, havre funkar ju inte sa bra. Tankte nog mest att ALLA har pelletar nufortiden, bara for att jag har det! 🙂 NAGOT 'torrfoder' ar ju bra att ha till ha i fickan, det haller jag med om. Jag bara irriterar mig pa att det ar fjantigt sma pasar och sakert kostar skjortan (har inte kollat vad det kostar, men nagra ££ for en liten pluttig pase ”godis”, jamfort med £7 for en 25kg sack pelletar liksom).

    Svara
  4. Eva i Lux

    Vi får under vinterhalvåret 25kg morötter i veckan (kostar 4.5 euro) som räcker fint för mina 2. De får sig några kilo varje kväll. Man kan även beställa annan frukt, t.ex. äpplen som håller sig längre under vintern (kostar 50 cent mer). Men Calvin är ju finsmakare och gillar inte äpplen så länge de inte är skurna i små bitar och blandat med annat, vilket jag vägrar att göra.

    Fick till min förfäran höra att en tjej vars häst står i boxen bredvid givit Calvin en bit MANGO, vilket han slukade! Nääää, där går gränsen till bortskämdhet. Jag köper generöst päron till honom vid bra pris (älsklingsfrukten) men i extremt limiterade mängder.

    Mitt hästgodis (är sparsam) är och förblir små mini sockerbitar. Min 17 årige häst som ”vuxit upp” på socker har trots detta (!) ypperliga tänder.

    Betydligt billigare än hästgodis även om man ju får strösocker i fickorna….

    Orkar inte bry mig om att köpa en drös oliksmakande hästgodis. Fick till min födelsedag några div påsar med det, men det var faktiskt ingen hit, varken hos Calvin eller Prima.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>