Dagens så tycker jag (om hästgodis)

Precis som en bloggläsare skrev nyligen har jag svårt att förstå hur man kan vilja slänga ut pengar på vad i alla fall jag anser vara otroligt over-priced hästgodis.

Kolla på bilderna nedan!

I förra veckan hade man ”rea” på detta godis som då bara kostade 10 kronor påsen- vad det BORDE kosta om ni frågar mig.

För 10 kronor påsen kunde jag också unna Kreon lite gotter (med äppelsmak, inget jäkla banan och hallongodis till en häst tack…) men att betala 49 kronor för lite ihop-pressat och smaksatt spannmål…nä…då finns det vettigare saker att göra av sina pengar.

Så tycker jag…vad tycker ni? Skulle ni köpa så dyrt hästgodis och brukar ni rent av göra det?


7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Sofia M

    Många hästar älskar banan. På den ridskolan jag är nu så brukar några ge banan ibland om den har blivit lite för brun, istället för att slänga den. Däremot att köpa bananer endast till hästen, så som man köper morötter, blir ju väldigt dyrt och onödigt.

    För övrigt är jag inte så glad för att ge godis bara för att ge. Det ska isf ges som en belöning.
    Vissa ridskolor jag varit på så har hästsrna fått mycke godis från handen och blivit väldigt naffsiga. Sen när dom naffsar så får dom en smäll. Detta tycker jag är så fel mot hästen. Det är lite därför jag valt bort att ge bara för att ge och när jag ger så lägger jag det i krubban.
    De ridskolor jag varit på där man endast ger i krubban har inga naffsiga hästar och de hästar som hade det beteendet när dom kom har slutat med det. 🙂

    Svara
  2. Marie Nordström

    Håller med dig till 100 %. Man kan ju köpa äkta vara mycket billigare! Blondinen älssssskar i och för sig bananer 🙂 så det får hon!

    Svara
  3. CeciliaL

    Ja, du vet ju redan vad jag tycker! Meeen FYRTIONIO SPAENN?! Vad blir det for kilopris? 10kr skulle jag nog betala kanske, for bekvamligheten, om jag inte hade pellets hemma redan.

    Svara
  4. MIMMIS EVIGA ÖGONBLICK

    Sällan eller aldrig ger jag dem ört-”godis” när de presterar bra. Att träna djur med belöning ser jag som ok. Att ge ”godis” som i slutändan innebär en klapp. Precis som när man tränar sin hund, att ge den en leksak. Vi belönar ju ofta oss själva med godsaker. Belöningssystemet fungerar lika hos alla. Handlar bara om att få dem att förstå att inte tigga. Sälar, delfiner osv får uppmuntran med ”godis” hur skulle de annars tränas?

    Nu kom jag av mig, nå dyrt godis på ex. Granngården kan man vara utan det går lika bra med selleri *ler*

    Svara
  5. Birgittas hästsida

    Jag tror också att det mer eller mindre ”går bra med selleri”- det är nog mer ATT man ger något och att hästen känner givarens ”nöjdhet” än att det behöver vara något avancerat.

    Svara
  6. rackemarie

    Köper aldrig speciellt hästgodis. Ger en sockerbit vid tränsning eftersom jag tycker det är trevligt med en häst som själv- tränsar sig i stället för att ha huvudet i taket, blir lite jobbigt när man är 160 cm och hästen 170+. Sockret klabbar inte ner bettet heller. Annars går det lika bra med ”selleri” som belöning. I mitt fall en bit morot eller varför inte ha lite pelleterat kraftfoder i fickan?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>