Onsdag- nostalgi, bajsfunderingar och en ny lektionshäst

Åhhh…. Gud give att alla mina dagar kunde vara som idag!

Strålande vårväder, kul på jobbet, härliga promenader med min älskade hund och ett superpass på Kreon. Vad kan man begära mer? Inget om ni frågar mig:).

Idag var det dags för Kreon att stifta bekantskap med ännu ett nytt ridhus- min gamla ridskolas stora dito.

Det tar ca 12 minuter att köra dit och själva transporteringen går som en dans- inga ”issues” där inte :).

Väl i ridhuset kunde jag konstatera exakt samma sak som i Bökebergs ridhus i fredags- Kreon gick som en dröm!

En troligen lite förskräckt dröm dock…han bajsade väldigt löst 4 gånger under 40 minuter och jag tror att denna ängslan också var det som gjorde att han kändes lite seg i början liksom han gjorde första gången jag red i Skabersjös gamla ridhus också.

Men lydnadsmässigt satt jag på ett urverk från första steget och även bjudningen blev helt normal efter en stund och när passet närmade sig sitt slut så fick jag känna på en sådan härlig swingande trav att jag klappade Kreon så jag fick ont i min hand.

Nu ska jag verkligen försöka åka till ”min” ridskola ofta- dels tycker jag så mycket om det ridhuset och dels är chansen att träna med andra hästar störst där- pga lektionsverksamheten helt enkelt.

Just idag valde jag att mjukstarta och INTE rida medan en lektion pågick (jag red helt ensam) men däremot skrittade jag av Kreon när en lektion precis skulle börja och även om han tittade till så höll han sig lugn den lilla stund jag skrittade omkring bland de andra hästarna.

”Är det en ny lektionshäst” undrade ett ridskolebarn och jag tänkte för mig själv ”YOU WISH….jag har redan lämnat ifrån mig en superhäst..nu får det banne mig räcka”.

Skämt å sido…medan Archie är otroligt lämplig för en ridskola hade Kreon varit hans raka motsats…det hade ALDRIG gått tror jag.

Medan jag gick och städade upp i ridhuset efter Kreon slog det mig att medan han tex idag var otroligt lugn, lydde perfekt men bajsade löst 4 gånger så var han tex i söndags uppeldad, av och till isadig och bajsade inte en enda gång. Tål att tänkas på….

Muppe kontemplerar.

Covering our tracks….

…yes!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>