Torsdag- hoppas, hoppas

Dubbelbottnad rubrik…jag gillar ju att leka med ord.
 
Ja, visst kan man HOPPAS på fortsatta pass som det jag hade igår- det var verkligen roligt.
 
Men idag var det något annat som HOPPADES- hinder!
 
Kreon fick löshoppa och gjorde det ungefär så som han brukar, lätt men utan att ta i eller engagera sig till 100 %. Han hoppar för att det står några hinder i hans väg helt enkelt och han gör det utan större ansträngning vilket duger fullständigt gott för mig.
 
En bra träning och omväxling men inget jag prioriterar eftersom min tanke inte är att Kreon ska hopptävlas.
 
Man får ju också väga nyttan mot risken så att säga- visst hade jag kunnat låta honom hoppa högre än de ca 120-hinder han tar sig över lätt men högre höjder innebär också per automatik en större skaderisk och eftersom han som sagt inte är en hopphäst känns det dumt att utmana ödet.  
 
När jag gick runt och plockade undan efter hoppningen hade jag en jättehund i hälarna, en hund som ville gosa och som faktiskt är den Kreon jag MEST har att göra med.
 
För det slog mig också medan jag longerade honom inför löshoppningen att om man läser bloggen sällan och selektivt så kanske man skapar sig en bild av Kreon som en otäck, bortskämd och otrevlig häst vilket i alla fall jag verkligen inte tycker att han är- oaktat hans psykbryt som dyker upp IBLAND.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Jag tycker inte alls att man får bilden av Kreon som en ”buse”. Tvärtom!
    Att han testar dig i ovana situationer tycker jag inte alls är konstigt, utan fullt normalt för en sådan typ av häst.
    Har både sett och hört talas om hästar som är långt värre speciellt när de är lite äldre och efter i utbildningen.
    Sen har jag ju inte sett honom ”live” men av vad du har skrivit tycker jag att han verkar bra
    Trevlig kväll! Helena

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Hej Helena och tack för din kommentar.

    Skönt att läsa dina ord för det är ju inte lätt att veta hur andra uppfattar det man skriver om och ibland kanske man blir hemmablind också?

    Jag tycker egentligen inte heller att Kreons agerande är varken konstigt eller ovanligt och ska jag vara ärlig hade jag förväntat mig/ fasat för värre saker när jag köpte honom men när man läser vissa kommentarer jag fått börjar jag ju undra om det är jag som ”bagatelliserar” eller andra som överdriver.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>