Perspektivskifte

Intressant hur man lägger märke till heeelt andra saker när man går från att äga en stencool häst till en lättantändlig dito.

Jag börjar undra varifrån denna HORD av bilar kommer när Kreon fryser fast i marken och vägrar att gå. Det är inte alls stressande (nääää) att då ha femtioelva bilar ”i röven” som så klart vill men inte vågar köra förbi.

Jag undrar också var alla de koma-åskådare som inte gav en ljudpust ifrån sig på läktaren när jag tävlade med Archie har tagit vägen? Varför är de utbytta mot okänsliga bullrande typer som tappar sina kaffemuggar, går med träskor i svajiga trätrappor och smäller med dörrar som om de försökte rycka loss dom från gångjärnen?

Och folk som smackar O- A V B R U T E T! Får de inte ont i munnen?

Slutligen har jag insett att hästvärlden är full av hästar som inte går som urverk; det hoppas, studsas, stegras, bockas, brallas, skenas och allt möjligt annat runt mig och fick jag bestämma skulle MIN häst vara den enda som ”får” göra detta nu när jag håller på att tämja honom. Det är svårt nog utan att andra hästar OCKSÅ ”håller på”.

Gnäll-Birgitta har talat.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Så igenkännande…….första gången husse gick på långpromenad med då 1årige unghingsten (numera 11 årige valacken) så måste djungeltrumman ha gått hårt i omnejden. För på den smala grusvägen dök det upp bil efter bil efter bil….Till sist var hingsten less på att stå still och reste sig. En av de få gånger han gjort det.
    Vi listade sedan ut att det nog varit ett scoutmöte i skogen som slutade lagom när mina grabbar kom gående….och alla verkade köra varsin bil, inget samåkande då inte…Husse slutade räkna vid 25…

    När jag hade gammelpållan fanns inga farligheter ö h t. Det kan väl aldrig beror på att hon inte var rädd för någonting alls???? Snacka om att man var trygg på hennes rygg. Jag har varit nära många älgar tex. Famlijen älg, tjur, ko och kalv har jag fått studera på nära håll med henne.
    Hennes dotter var också orädd men jag tror inte att de andra hästarna jag har haft skulle dela gammelpållans intresse för andra, vilda, djur.

    Rie

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ja, det är lustigt hur blind jag var för vissa saker då jag ägde Archie som jag nu ser desto tydligare.

    Då var jag bara glad om folk smackade, bullrade på läktaren, det gav honom extra spänst medan jag nu vill ha lugn omkring mig och tycker det är jättejobbigt när andras hästar börjar ”hålla på” för då kan det dra med även Kreon.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>