Lördag- tryggare kan ingen vara….

Efter en sovmorgon till klockan 6 (jag gick och la mig supertidigt) åkte jag till stallet för att släppa ut Kreon i hagen, mocka, göra i ordning hans mat och sist men inte minst småprata lite med stallägarna och Mini och när det behovet var tillfredsställt åkte jag för att handla lite mat till maken, mig och även lilla Soyis (grisknorrar är helgmaten för vissa….).

Idag blev det också storstädning av hemmet med maken och sedan tog jag i riktigt och lagade även middag (ugnsbakad falukorv med dito grönsaker).

På Kreons schema stod forsatt ridpaddocks-terapi och idag hade jag turen att 2 stallkamrater också red där samtidigt.

Kreon skötte sig ypperligt- inte en antydan till något annat än lydnad och efter nästan 10 galoppfattningar, fin galopp och lika fint travarbete i 30 minuter nöjde jag mig.

Precis när jag var klar kom 2 andra stallkamrater som skulle ut och gå med sina hästar och då passade jag på att hänga på även där- i förvissningen om att Kreon med sällskap är lydnaden personifierad.

Och mycket riktigt- till och med på den plats där han alltid är hysteriskt ovillig att gå ensam traskade han förbi som om han aldrig gjort annat och hela turen (max 20 minuter) gick problemfritt.

I kölvattnet på sin vän Optico rådde inga tveksamheter hos herr Mupp.

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Hästis

  Min häst har otroligt bra koll på sin ”flock”. Dvs kommer det in en häst i ridhuset eller paddocken som inte står i stallet blir hon lite extra uppspelt. Som tur är går det snabbt över men är det en liten vit ponny så har hon svårt att släppa det…. :-))

  Förstår inte riktigt hur hon kan hålla reda på det eftersom hon går i egen hage och det står 12 hästar i stallet men koll har hon.

  Svara
 2. Anonymous

  Kan också säga att hundar har koll på ”sin” flock. På mitt förra jobb, fanns det många hundar. Reglerna var dock sådana, att hunden skulle ligga i bur och vara tyst. 10-12 hundar och inte ett ljud. MEN kom det in en främmande hund i dörren, som de inte ens såg, så kom det ett och annat voff.

  Svara
 3. Birgittas hästsida

  Jag har tidigare aldrig haft hästar som brytt sig det minsta men Kreon är ju som din häst Hästis.

  Tack och lov gnäggar han inte efter hästar när man rider och försöker inte följa efter de man möter ute men han blir upprörd om han inte tas in bland de första vid hagintag och han har svårt med att hästar kommer och går in och ut i ridhuset/ ridbanan om han rids.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>