Veckan som gått

Äntligen har jag en häst som har blivit kvitt vinterns fula skav och som nu ståtar med en glänsande chokladbrun hårrem som också, där den varit oklippt befriats från den långa vinterpälsen.

Under den gångna veckan har jag, vid 2 tillfällen med hjälp av Mini, fortsatt att träna Kreon på sådant han nog helst hade sluppit om HAN fick välja.

Eller….egentligen VET jag banne mig inte vad han hade valt för medan han i förra veckan var periodvis vidrig i utepaddocken så har han under veckans 3 ridpass där gått som en klocka.

Även ridningen i ett för honom okänt ridhus (”min” gamla ridskolas) i onsdags gick otroligt bra så det har egentligen bara varit lite ”ojande” en dag och det var idag när jag red ut även om det också löste sig till slut.

Löshoppning blev det i torsdags- kan ju vara skönt att slippa tränas med sadel alltid tänker jag och kunna springa så fort man vill utan en mesig dressyrtant på ryggen :).

Som det känns nu är det ”bara” att fortsätta träna som i veckan, vara lugn och konsekvent och INTE, som en bloggläsare som nog inte hade tänkt till ordentligt föreslog, försöka locka fram fler stegringar (livsfarligt!!!!).

Eftersom maken varit bortrest stora delar av arbetsveckan har jag fått ägna extra tid åt Soya och vi har gått på många härliga promenader.

Vi har varit på både Jägersro, Ribban och Järavallen tex och Soya har också träffat Åsas whippet-killar som hon tycker så mycket om.

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. rackemarie

  Vilken lycka att vara av med all vinterpäls: Vi är mitt uppe ”i et” med två oklippta och en nästan helklippt. Den vite fäller hela stallgolvet fullt vid varje sejour med ryktstenen.

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Rackemarie:
   
  Jag tycker alltid att fällningen nästan går mig obemärkt förbi- fördelen med att helklippa:))).
   
  På den tiden jag inte klippte hela sadelstaden som jag gör numera minns jag att jag bara märkte en dag; ”oj…nu är ”sadel-plätten” borta”- det gick från den ena dagen till den andra nästan.
   
  I vintras klippte jag allt på Kreon utom benen från framknäna och neråt samt från haserna och neråt samt delar av huvudet. Allt har försvunnit utan att jag tänkt på det och de skav han hade försvann också på bara några dagar.
   
  Jag ger mycket b-vitamin- kanske hjälper det till?
   
  Sedan är jag lite ”manisk”- har jättesvårt för långa hästpälsar (just för fällningen) och skulle säkert helkippa mina fölston och unghästar också om jag hade några ha ha….
   
  Nåja…kanske inte riktigt men alla hästar jag haft har varit helklippta- även som 3-åringar. Underbart skönt att slippa allt fällande hår som man verkar ha överallt om man inte klipper hästen och skönt att ha helt hårfria täcken/ schabrak.  

  Svara
 3. Anonymous

  Hur sent klipper du Kreon och går det att klippa under fällning?
  Jag är novis när det gäller klippning och köpte min första sax i höstas. Det är ju sommarvärme nu och ”de stackars djuren” står och svettas just nu.
  //Jeguo

  Svara
 4. Birgittas hästsida

  Jeguo:
   
  Det finns tävlingshästar som klipps året runt så visst går det. Om jag inte minns fel har jag själv klippt en häst så sent som in i april.
   
  Om du tänker efter så blir ju hästar ibland rakade på klinik pga diverse skador och den pälsen som växer ut därefter ser ju inte konstigare ut än övrig päls.
   
  Så ta du din sax och kör på om du vill tycker jag:))).  

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>