Onsdag- as good as it gets

3:e gången gillt- idag fick vi precis den träning jag önskat åt Kreon på ridskolan.

Ja, som rubriken säger kan jag nog inte ge Kreon en bättre form av träning än den han fick idag på ”min” ridskola, i alla fall om vi talar om träning i att umgås med andra hästar.

När jag kom in i ridhuset var jag ensam, efter 2 minuter kom ett ekipage till, efter ytterligare några minuter kom 2 till och efter en stund de sista 2.

Således var vi 6 ekipage som samsades i det stora ridhuset i ca 30 minuter och Kreon reagerade inte det minsta på något utan gjorde det jag ville att han skulle göra- vilket var nästan allt som vi tränar på när vi är ensamma också.

När det var dags för även ridskolan att komma och dela utrymmet med oss började Kreon smågnissla med tänderna så fort den första lektionshästen kom in- ett tecken på att han känner sig ”störd” och som jag hört flera gånger tidigare också i liknande situationer.

Men nu nöjde han sig med lite lätt gnisslande, fortsatte att gå trots att ridhuset vid det här laget måste ha bestått av i vart fall 15 hästar och accepterade att både trava och galoppera.

Att folk gick på läktaren var också superbra liksom att det bars fram hinder inför stundande hoppträning så det var verkligen ”fullt ös” om än väldigt kontrollerat.

Jag kände mig mycket nöjd när jag hoppade av och vad gäller ”efterarbetet” med att ta av utrustning, lasta i och lasta ur osv kan jag inte ha en snällare häst så just det momentet behärskar muppen till perfektion.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>