Söndag- aprilväder och pilates

Som det sig bör första april har vi i mina trakter påmints om just uttrycket ”aprilväder”.I morse var det minus 3 grader, några timmar senare var det flera plusgrader men blåsigt, därefter kom det ett hastigt övergående ösregn som direkt följdes av solsken!

Mister Mupp har än en gång visat hur snabbt han kan växla mellan sina alter egon Dr Jekyll och Mr Hyde- igår var det knappast läge att ställa upp i en lydnadstävling om man säger så och idag hade Muppen kunnat hålla kurser i hur man uppför sig.

Det har sedan länge varit bestämt att vi idag skulle avsluta den 10-gångers kurs i pilates jag deltagit i under våren till häst och jag var från början morsk och sa att jag absolut skulle ta med Kreon (man kunde annars få låna häst).

Detta var innan hans ”jag bockar och bär mig åt på tävling och låtsar att jag inte vet hur man fattar galopp”-period hade infunnit sig- när jag väl hade fått smaka på dom cirksukonsterna var jag inte lika säker på att Kreon skulle kunna genomföra ett timmes-pass i ett främmande ridhus och med andra hästar på ett sådant sätt att JAG fick någon behållning av det som var meningen: att vi till häst skulle kunna applicera det vi tränat på under 9 torsdagskvällar på våra pilatesmattor.

Men, jag bestämde mig för att chansa, numera vet jag att vi i dagsläget befinner oss på nivån att Kreon kan gå som ett urverk eller bete sig som…f..n rent ut sagt men att det oftast är den goda sidan han visar.

Och mycket riktigt, idag var ”jag vill helst inte gå i vänster varv om jag får välja” från igår heeeelt glömt och Kreon skötte sig helt perfekt faktiskt. Inte en enda grej gjorde han.

Det blev förvisso mest skritt, lite trav och ingen galopp men jag passade på att göra 2 galoppfattningar när jag ändå ”hade chansen” och det var inga problem.

Mer om pilates-kursen tänkte jag berätta om imorgon om någon är nyfiken.

 
En tjej håller Muppis så att jag kunde fotografera.
 
Idag var vi i Bökebergs superfina ridhus där jag ju varit en gång tidigare med Kreon.
 
Tar 15 minuter att köra dit och kostar 70:– i ridhushyra- helt klart väldigt smidigt.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>