Veckan som gått

Ingen rast…ingen ro…så skulle man kunna beskriva mitt rid-liv för närvarande :).Jag som är van vid att rida på morgnarna och komma hem efter stallet vid 17.00-tiden har kunnat glömma detta de senaste veckorna som ni ju har kunnat läsa om.Nej…nu är det ”koppla släpet” var och varannan dag- denna veckan just varannan dag eftersom Kreon och jag varit på ridskolan måndag, onsdag och fredag och i Bökeberg för avslutande pilates-träning idag.

Tisdagen vilade det lilla djuren och i torsdags kom NN på efterlängtat besök medan lördagen ägnades åt att övertyga Kreon om att man visst kan gå i BÅDE höger och vänster varv i ridhuset även fast det stormar utomhus.

Besöken på ridskolan har varit jättenyttiga känns det som. Några gånger har jag inte ridit speciellt ”hårt” men bara att BEFINNA sig i samma ridhus som främmande hästar är träning för Kreon, om vi så skrittar på lång tygel.

Och tack och lov tar det ju bara 15 minuter att köra dit (och kostar 50:- i ridhushyra) så jag är så otroligt tacksam för denna möjlighet.

Jag har faktiskt inga BÄTTRE idéer vad gäller ”vänja häst vid främmande hästar”- har ni några är ni mer än välkomna att presentera dom- ni vet att jag provat flera av era tips med skiftande resultat.

Min pilateskurs avslutades idag och mer om den kan ni läsa i nästkommande inlägg- fråga gärna om ni undrar över något.

Diskuterade förresten Kreons ”mupp-fasoner” även med pilates-ledaren som själv är utbildad ridinstruktör och även hon delar min, NN:s och Minis åsikter om hur vi ska försöka tämja djuret- dvs snarare genom ”kvinnlig list” än våldsamma metoder.

Ni ska veta att jag ibland KOKAR av ilska när Kreon tex för trettiosjunde gången vägrar att gå förbi en bil som står parkerad utmed vägen vid vårt ridhus och det är väldigt lätt att som utomstående tycka att ”ge honom en omgång så han förstår vem som bestämmer” men det HJÄLPER verkligen inte att bli arg och slå honom- tro mig.

En som jag aldrig någonsin ens vill ge en liten dask i rumpan är så klart Black Beauty-kinesen, världens finaste hund.

Hon blev vaccinerad i veckan (enligt maken var veterinären HÄNFÖRD över henne och jag tror inte att han överdriver ha ha) och har även träffat sin make Trillik och hans entourage en av vardagarna.

Jag har ”tyvärr” sett världens NÄST SÖTASTE hund till salu hos Mimmis uppfödare och nu måste maken och jag sporra varandra i hur otroligt besvärligt det hade varit med ytterligare en hund och en valp dessutom så att vi inte låter vår bil som av en händelse köra till Småland.

Vill förresten åter tacka er för att ni bara läser mer och mer- det är så klart jätteroligt och jag är inne i ett bra flow där inläggen bara sprutar ut ur tangentbordet- det finns mycket färdigskrivet material men det kan ju vara bra att ha till en ”rainy day” när det står helt stilla i hjärnkontoret.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Trasselkvast

    Det är inte särskilt besvärligt med en hund till… När de kommer uppåt tre stycken är det dock svårare, plus att det är omöjligt att ha med sig alla på ridturen om man inte bor mitt inne i skogen.

    En valp är dock mest besvärlig tyvärr. Vägs ju upp av underbarheten till viss del =)

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Trasselkvast:
     
    Eftersom vi redan HAR världens på alla vis bästa hund kan nästa hund per definition bara bli ”sämre”.
     
    Även om det nog är vanligare att just whippetägare har fler än en hund kan jag i vårt fall komma på flera andra anledningar än ”världens bästa hund” till att inte skaffa en till och en är vårt boende.
     
    Vi bor 40 meter från en hårt trafikerad motortrafikled tex och har dessutom en miljard harar och kaniner överallt i närområdet och just dessa djur är ju en svår frestelse för många whippets.
     
    Vad gäller valpar brukar jag säga att det finns ett skäl till att de alla är ursöta- hur fula de än blir som vuxna och det är ju just för att man ska ”stå ut” med dom.   

    Svara
  3. Madelene

    Jag är verkligen ingen bloggläsare, men din blogg är så intressant och rolig att läsa att jag nästan blivit beroende av den.
    Ramlade över bloggen av en slump när jag provred din vackre Archir. Det blev ingen häst då för mig, men väl kul bekantskap med din blogg.
    Tror jag gillar att läsa om dig och ditt hästliv för där är så många igen kännings faktorer.

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Jätteroligt att du är beroende Madelene:)!

    Kanske inte så konstigt att du gillar bloggen :), jag tyckte att vi verkade ha en hel del gemensamt vad gäller inställning till hästar. Sedan är vi i ungefär samma ålder, har gemensamma bekanta och bor ganska nära varandra vilket bidrar till att igenkänningsfaktorn tidvis är hög.

    Sådant brukar bidra till att man följer en blogg tycker jag (som också följer vissa bloggar ”slaviskt”).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>