Länk till utmärkta råd

Som jag berättade i förra veckan kunde man då köpa en bilaga till en del kvällstidningar och få läsa om hästar och ridning.

Ni som var för snåla 🙂 ska ändå få er chans, vill gärna delge er min goda vän Anns utmärkta råd där jag framför allt tycker om rådet att man ska välja den häst som passar en som ryttare .

Självklart må tyckas men det är det INTE menar jag.

Jag ser ju bara på mig själv….

Både Décima och Archie var ganska loja hästar som INTE tog fram det bästa ur ”ryttar-Birgitta”.

Dels fick jag slita onödigt mycket med för lite resultat av jobbet och dels blev tex min sits ganska förstörd under dessa år.

Nu njuter jag av att ha en självgående häst som inte behöver ständiga påminnelser om att röra sig, jag kan ha mina ponny-sporrar och behöver inget spö och allting är sååå mycket lättare.

Med facit i hand (ja…det är lätt att vara efterklok) skulle jag ha gjort denna förändring för länge, länge sedan.

Läs och begrunda:

http://www.annhammarlund.se/pics/Experttips.pdf

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Ida

    Jag har alltid varit förtjust i hästar med mycket energi och på nåt sätt letar de liksom upp en! Men utmaningen med en lite eller mycket framåt häst är att våga RIDA den framåt, det är faktiskt inte så lätt som man tror…..De springer ju gärna men att verkligen komma till ridning med en het häst, det är en utmaning det!

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ida:

    Lagom är bäst tycker jag :).

    Skulle inte orka med en häst som bara vill springa ifrån arbetet hela tiden.

    Misstänker att JAG på en sådan häst hade suttit och ”tjuvhållit” den ständigt, jag gillar inte hästar som inte lyssnar och hade troligen inte vågat rida fram den så som en sådan häst behöver ridas.

    Svara
  3. Lena

    köpte faktiskt tidningen efter att du skrivit om den!Fick leta och hade nog inte upptäckt den annars!Tack för rolig blogg med tips och tänkvärdheter!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>