Tillbakablickar- den enda gången jag blivit rasistiskt påhoppad

När jag läste denna artikel påmindes jag om något som jag hoppas och tror är ganska ovanligt inom ridsporten (rätta mig om jag har fel): rasistiska påhopp.

Som ni kanske vet (eller inte) har jag själv utländskt ursprung, än om jag är född i Malmö och har varit Skåne trogen hela mitt liv så kommer ingen av mina föräldrar från Sverige utan båda är från fd Jugoslavien och kom hit året innan jag föddes.

Ni som träffat mig IRL har hört min breda skånska :), ingen brytning där inte och jag skriver ju också helt felfritt vilket kanske bidragit till att jag aldrig mött rasism inom ridsporten för egen del utom vid ett enda tillfälle och det var för många år sedan.

I en hetsig diskussion med en annan hästägare skrek personen plötsligt till mig ”Sådana som du passar inte in i svenskt föreningsliv”.

Jag blev ärligt talat ganska chockad och fann mig inte och då jag berättade om händelsen för andra hästägare tyckte de att jag skulle ”driva detta vidare” vilket jag av olika anledningar valde att inte göra.

Personen fick sitt ”straff” ändå- jag upplevde det som att många vände sig emot personen efter denna händelse, personen hade helt enkelt gått för långt och det var inget folk bara ryckte på axlarna åt.

Det tog lång tid innan jag och denna person var på ”speaking terms” igen- personen tog första steget mot en försoning och jag accepterade och så slutade den historien.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>