ÄNNU ett hästförsäljningsråd!

Tro det eller ej men det finns ännu fler tips jag kan ge er som vill köpa/ sälja häst och åter baseras detta på egen och andras (tråkiga) erfarenhet.

Jag har flera gånger påtalat att det på gott och ont har blivit lättare att kommunicera på andra sätt än genom att man faktiskt PRATAR MED VARANDRA-man kan maila och skicka sms tex och många använder sig flitigt av detta; av blygsel, bekvämlighet, för att inte störa i onödan, för att få chansen att ösa ur sig sådant man inte hade våga säga IRL osv.

När det kommer till ”hästaffärer” är det nog ganska vanligt att man läser en annons på nätet och vill svara på denna och det kan man så klart göra både muntligen och skriftligen men efter den allra första kontakten vill jag absolut råda till att fortsatt kommunikation INTE sker via sms/mail.

Det skrivna ordet kan många gånger missuppfattas och alla har inte heller så bra förmåga att uttrycka sig och jag vill mena att man kan bespara sig mycket onödig tid om man inte sitter och väntar på att ”motparten” ska författa en skrift.

Jag gjorde själv detta misstag när jag skulle sälja Archie- en mängd mail och sms utväxlades men det blev ändå missförstånd på vägen vilket var synd och trist ur flera aspekter.

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva i Lux

    Jag anser att sms'andet och mailandet i ALLMÄNHET ofta leder till missförstånd och tråkigheter. Toner och nyanser i en röst kan t.ex. aldrig förmedlas med dylika medel.

    Talar av egen bitter erfarenhet…

    Svara
  2. Ida Girhagen

    Var i England i helgen och där var rapsen alldeles gyllengul, härligt!!!

    Svara
  3. Anna-Kajsa

    Fast jag vet inte om jag håller med till 100%. I skrift kan jag ju läsa igenom och kontrollera vad jag skrivit, och en skriftlig konversation finns dessutom ofta kvar. Ett muntligt samtal som tolkas olika är ju svårt att gå tillbaka till. Sen är ju vissa saker mer praktiskt att ta per telefon, då frågor och följdfrågor krävs. Nu har jag ju varken köpt eller sålt så himla många hästar i mitt liv, och jag har inte varit med om några större missförstånd, så just på det här området har jag inte så stor erfarenhet. Men i t ex jobbet skriver jag gärna ett mail om det är en fråga jag vet att det kan bli diskussion om.

    Svara
  4. AnnH

    Jag tycker nästan tvärt om! Muntligt kan det vara en massa hummanden som inte är rediga och tydliga. Skriftligt har man det tydligt formulerat, därtill också bevarat för ev framtida funderingar.

    SMS är så klart inget man ska använda, men mail är utmärkt.

    Hästköpare på telefon:
    »Kan hästen byta galopp?«

    Hästsäljare:
    »babbel babbel, testat lite, funkar hyfsat åt ena hållet, kanske, babbel babbel babbel, lite svår, babbel babbel, ganska enkelt, babbel babbel…

    😉

    Svara
  5. Birgittas hästsida

    Anna-Kajsa och Ann:
     
    Jag håller med om att det känns ”säkrare” att ha saker svart på vitt vilket man ju har om det finns i skriftlig form men vill ändå mena att det är lättare att verkligen PRATA med varandra.
     
    Kommer du ihåg att det var du Ann som rådde mig till att sluta sms:a och maila till den där kvinnan du kände lite grann och som eventuellt var intresserad av Archie. Jag skulle ha slutat med detta för länge sedan- nu gick det så lång tid medan jag väntade på olika svar från henne- helt bortkastad tid.
     
    Sedan vill jag också mena att det är lättare att verkligen få fram ”sanningen” muntligt.
     
    Säg tex att någon i en annons har skrivit ”hästen är totalt okomplicerad i ALL hantering”.
     
    Skrapar man lite på DEN ytan och ställer en massa följdfrågor per telefon tror jag att det är lättare att få fram att ”hästen är snäll med det mesta men den går inte att rida ut ensam och vi har aldrig lyckats klippa den utan att sedera den kraftigt”- bara för att ta ett exempel.
     
    Jag har förresten otaliga exempel på just detta att man använder uttryck som ”totalt okomplicerad”, ”mycket snäll”, ”lätthanterlig” osv om hästar som jag vet i flera VIKTIGA situationer är allt annat än just ovanstående.  
     
    Eller om man har en fråga om galoppombytena som i ditt exempel Ann:
     
    Via mail kanske man får svaret ”ja, hästen byter ganska lätt” men frågan är vad detta egentligen BETYDER?
     
    Skulle man ställa 10 följdfrågor kring detta via mail tror jag inte att man hade fått svar på hälften (som kanske hade varit avgörande) medan det är mycket svårare att låta bli att svara på direkt fråga i telefon.  
     
    Få människor orkar/ vill/ förmår att skriva evighetsromaner som förklarar allt av intresse medan det kan vara mycket lättare att få dom att säga som det är per telefon. Och så kanske man slipper en onödig resa, bortkastad tid eller whatever.     

    Svara
  6. Eva i Lux

    Jag har aldrig köpt en häst, eller svarat på hästannonser, så just vad gäller hästköp kan jag inte bidraga med något, men jag skulle nog vara inne på Birgittas linje där.

    Nej, jag är för oral kommunikation.

    För övrigt kan jag nog läggas i kategorin ”sarkastisk, ironisk, glimt i ögat”. Detta är INTE att rekommendera annat än muntligt!

    Däremot vill jag ha allt skriftligt när det kommer till kritan vid inköp etc. av vad den kan vara, men detta är EFTER muntlig överenskommelse.

    Tyvärr har det visat sig att även med skriftliga avtal, har jag stått där med lång näsa.

    Svara
  7. Eva i Lux

    Helt onödig detalj: menar förstås ”aldrig köpt häst på skriftlig basis” = mail etc.

    Annars vore ju mitt tidigare inlägg EXTRA knäppt……

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>