Tveksam artikel

http://www.tidningenridsport.se/Nyheter/Varlden/2012/5/Friska-hastar-ror-sig-ojamnt/

Måste säga att jag tycker att denna artikel var aldeles för ”mager” för att man ska kunna säga varken bu eller bä och jag hoppas innerligt att den inte används som ursäkt för att rida på ”halvknackiga” hästar.

Min erfarenhet är snarare att ryttare GENERELLT väntar lite för länge med att kolla upp en häst med ursäkter som att hästen är obalanserad, ung, att hältan värmer ur efter en stunds ridning, att hältan inte uppträder varje dag osv.

Så gjorde jag själv när jag köpte Archie och han direkt efter köpet tog några ”konstiga steg” då och då när jag red i ridhuset.

Han var bara 3 år, mycket lite riden innan han kom till mig och jag hade inget att jämföra med (dvs hur han BRUKADE kännas) så jag bortförklarade dessa enstaka ”hoppsan-steg” med att han nog var obalanserad.

När det inte gick över efter några månader (!) åkte jag slutligen in och kollade honom och då hade han knäledsinflammation båda bak. Så kan det gå.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>