Lördag- morgonstund HAR guld i mun

Ja, det har i alla fall jag alltid tyckt och som tur är delar inte alla min faiblesse för tidiga morgnar.

På så sätt har jag idag fått promenera helt ensam i Dalby utan folk som ibland rastar gallskrikande ungar där 🙂 eller skällande hundar eller vad det nu må vara.

Jag har också varit och veckohandlat i ett närapå folktomt City-Gross- skönt att bara gå fram till kassan och betala när man är klar.

Innan hundpromenaden och handlingen hann jag dessutom mocka till Kreon och en häst till, göra i ordning foderspannar och påsar till båda samt avverka den ”mini-tvätt” av boxen som jag försöker att göra en gång i veckan så att inte krubban och framför allt väggen den sitter på ska gro igen helt.

Idag och ända sedan igår eftermiddag har det blåst rätt så rejält och framför allt sådana dagar, dvs med icke-optimalt väder, försöker jag att klara av djurens motion så tidigt som möjligt om vädret skulle bli ÄNNU sämre senare under dagen.

Att vandra med en hund i spöregn och/ eller storm uppskattas varken av mig eller djuret i fråga och jag tycker även av anda anledningar att det är jätteskönt att ha klarat av långrundan direkt på morgonen.

Då kan man slappa resten av dagen om man vill och veta att Soya sover nöjt någonstans i huset utan den minsta önskan om mer motion :).

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Karin Eng

    Jag delar nästan helt din faiblesse, eller vad det nu var du kallade det, för tidiga mornar. Det är så skönt med lugn och ro och sedan ha hela dagen att göra vad man vill. Eller ja, så kunde jag ha det förr, nu har jag att göra Norpets alla vakna timmar. Dock är jag inte riktigt lika morgonpigg som du.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Finns många fördelar med att vara uppe tidigt och jag sover skönare mitt på dagen om jag vet att alla ”måsten” är avklarade.

    Rider helst ensam i ridhuset och det kan man alltid göra på morgonen- därefter vet man aldrig hur många som dyker upp.

    Vårt lilla 7-hästars stall är också för litet för alla att vara där samtidigt, vi har bara 2 uppbindningsplatser och en skottkärra tex så skulle alla 7 vilja mocka och göra i ordning sina hästar för ridning hade det kunnat ta hur lång tid som helst.

    Svara
  3. Anna-Karin Eng

    Sova mitt på dagen är lyx, unnar mig det ibland. Gött att kunna varva ner med en tupplur efter lunch.

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Ja, även om det kanske är lite ”pensionärsvarning” på att sova under dagen så gör jag det ofta- på helgen kanske vid lunch och på vardagarna en timme när jag kommer hem från stallet.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>